Post Napisane: 2009-05-06, 19:10 Upload: 0.00 MB

Obrazek

Autor postu: MarcinC otrzymał podziękowanie : Szeryf

Post Napisane: 2009-05-07, 21:34 Upload: 0.00 MB

Ten medalik to jedno wielkie gowno...
A znajac podejscie kosciola do gejow itp itd to taka sytuacja jest calkiem mozliwa.

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Autor postu: Thomass otrzymał podziękowanie : MarcinC

Post Napisane: 2009-05-08, 21:19 Upload: 0.00 MB

:roll: co to mial byc zart ? jesli tak to niesmaczny na maksa ;/
chetnie bym ten temat wywalil do kosza ale lepiej nie bo potem bedzie placz
ze to nie komuna i jest wolnosc slowa :]

Post Napisane: 2009-05-08, 21:24 Upload: 0.00 MB

Thomass napisał(a):
A znajac podejscie kosciola do gejow itp itd to taka sytuacja jest calkiem mozliwa.

nie tyle kosciola co srodowisk katolskich szerzacych wiecej nienawisci niz milosci

Post Napisane: 2009-05-08, 21:34 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
Thomass napisał(a):

nie tyle kosciola co srodowisk katolskich szerzacych wiecej nienawisci niz milosci

racja racja, w pelni sie zgadzam :)

Post Napisane: 2009-05-10, 11:01 Upload: 0.00 MB

w zasadzie to jest taka alegoria, bo w czasach rzymskich, gdy katolicyzm byl sekta, to rzymianie mysleli, ze jak katole mowia 'pijcie cialo i krew chrystusa', to ze serio pija krew ludzka itp.. a teraz kosciol jakby sam o tym zapomnial i sam w podobny sposob (bez rekoczynow) pietnuje zielonoswiatkowcow, mormonow, jehowych itd..

MarcinC napisał(a):
Szeryf napisał(a):
Thomass napisał(a):

racja racja, w pelni sie zgadzam :)

nie zgadzasz :< gdzie piwo xD xD

Post Napisane: 2009-05-10, 11:06 Upload: 0.00 MB

w lodowce czeka az je wypije :) OT

Post Napisane: 2009-05-10, 11:09 Upload: 0.00 MB

a o tym wiedzieliscie?
W Polsce KAZDY placi na Kosciol 1,04% podatku dochodowego

Malo osob wie, ze w Polsce kazdy obywatel obowiazkowo placi 1,04% podatku dochodowego na Kosciol. Historia 78-letniej kobiety, ktora chciala sie temu sprzeciwic, przezwyciezajac opor spoleczny oraz wlasne slabosci.

film na ten temat http://vimeo.com/3042049

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

POMOZ POTRZEBUJACYM LUDZIOM!

Autor postu: Szeryf otrzymal za niego - 2 podziekowan: MarcinC, s8n

Post Napisane: 2009-05-10, 12:21 Upload: 0.00 MB

Osz kurwa ja pi***ole ...
Tez zajabana mac nie wiedzialem i wkurwilo mnie to niemozebnie ...
Jakim chujem pytam sie place na to zeby biskup mogl nowym BMW jezdzic?

Koniec swiata, deszcz ognia i siarki,
wojna, glod i zarazy. Wreszcie pojawia sie Bestia.
Rozglada sie na lewo i prawo, po czym mowi:
- Przyszlem.

Obrazek

Obrazek

Post Napisane: 2009-05-10, 12:46 Upload: 0.00 MB

s8n napisał(a):
Osz k**** ja pie***le ...
Tez zajabana mac nie wiedzialem i wkurwilo mnie to niemozebnie ...
Jakim chujem pytam sie place na to zeby biskup mogl nowym BMW jezdzic?

jakim chujem pytasz? glempem, suchocka i wojtyla. suchocka to tak ustawilo ze do dzis siedzi w tym watykanie, a fotyga placze ze nie moze byc na jej stolku

Cytuj:
Gdy w 1998 r. Polska ratyfikowala podpisany piec lat wczesniej konkordat, towarzyszyly temu spore emocje. Prymas nazwal przeciwnikow szczekajacymi kundelkami.

czarny pedal

Post Napisane: 2009-05-10, 21:45 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):

Cytuj:
Gdy w 1998 r. Polska ratyfikowala podpisany piec lat wczesniej konkordat, towarzyszyly temu spore emocje. Prymas nazwal przeciwnikow szczekajacymi kundelkami.

czarny pedal

Dla mnie kazdy ksiadz to pedal.... a kosciol jako instytucja to jedno wielkie gowno. A z tym podatkiem to na maxa przegieli.

Autor postu: Thomass otrzymał podziękowanie : MarcinC

Post Napisane: 2009-05-11, 18:04 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
Cytat

czarny pedal

+1

btw czemu tego scierwa nie ma w zadnym picie itp zeby mozna bylo odpisac lub wyciagnac zwrot :|
zmienie wiare na islam ale i tak bede musial placic ?
pojebany kraj

Obrazek

Post Napisane: 2009-05-11, 21:08 Upload: 0.00 MB

Cytuj:
btw czemu tego scierwa nie ma w zadnym picie itp zeby mozna bylo odpisac lub wyciagnac zwrot
zmienie wiare na islam ale i tak bede musial placic ?
pojebany kraj

Tak to jest jak w kraju rzadza czarni...

Cytuj:
pojebany kraj

To nie wina kraju tylko mentalnosci ludzi.

Post Napisane: 2009-05-12, 14:02 Upload: 0.00 MB

Wy najwiecej kasy dajecie na kosciol takie pierdolenie w stylu "ch**a widzisz w nogach spisz" i te pierdzielenie by tolerowac gejow nie dziwie sie ze kosciol ich nie toleruje poniewaz takie cos nie jest naturalne i nie zgodne z nauka . Ja nie jestem super wierzacym a na dodatek nie chodze do kosciola ale to juz nudne jest jak sie kazdy wymadrza jaki to kosciol jest bebe chociaz tak naprawde gowno wie wiec zastanowcie sie nad tymi glupotami co niektorzy z Was pisza.
Dziekuje i pozdrawiam

a i bym zapomnial co do "ataku" na sekty typu jehowy i inne te dziadygi maja racje poniewaz pierw te sekty wyjezdzaly z ryjem na kosciol jaki on jest zly itd. sa tak glupi ze oni doslownie traktuja slowa pisma swietego kto zalozyl swiadkow jehowa koles ktory mial zerowe pojecie o tym tylko ze przeczytal Biblie i interpretuje ja bardzo doslownie na dodatek praktycznie codziennie jehowy zmieniaja zdanie na rozne pojecia z religii np niedawno wymyslili ze jednak Jezus zostal nabity na pal. I tak to wszystko padnie ale Chrzescijanstwo nigdy nie upadnie i tyle
Ostatnio edytowano 2009-05-12, 14:09 przez Gelevera, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-05-12, 14:12 Upload: 0.00 MB

Gelevera napisał(a):
Wy najwiecej kasy dajecie na kosciol takie pier****** w stylu "ch**a widzisz w nogach spisz" i te pierdzielenie by tolerowac gejow nie dziwie sie ze kosciol ich nie toleruje poniewaz takie cos nie jest naturalne i nie zgodne z nauka . Ja nie jestem wierzacy i nie chodze do kosciola ale to juz nudne jest jak sie kazdy wymadrza jaki to kosciol jest bebe chociaz tak naprawde gowno wie wiec zastanowcie sie nad tymi glupotami co niektorzy z Was pisza.
Dziekuje i pozdrawiam

ty za to napisales bardzo rozwinieta argumentacje swoich przekonan i genialnie uargumentowales to dlaczego powinien isc 1%. wiesz chociaz ile wynosi budzet panstwa? uwazasz ze z tych 281 MILIARDOW zlotych 1% powinien isc na ludzi ktorzy maja najwieksze skarby na swiecie? wiesz ile to jest ten 1%? skresl sobie dwa zera. i jezeli dla ciebie taka suma jest wazniejsza zeby ja dac na kosciol niz na sluzbe zdrowia czy cos innego sluzacemu WSZYSTKIM LUDZIOM to ci gratuluje ;) i mozesz sobie wyzywac bo widze ze na wiecej cie nie stac

ps. 281 mld to przychod, wydatki sa wieksze o 60mld
Ostatnio edytowano 2009-05-12, 14:13 przez Szeryf, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-05-12, 14:17 Upload: 0.00 MB

Alez oczywiscie wiadomo Pan Szeryf, musial wyjsc na madrego dac jakis argument ze sluzba zdrowia bo tak najlatwiej zalosne. Wiadomo ze jest dosc sporo ksiezy mend ale sa kaplani ktorzy wiele robia i niech te pieniadze ida na to by za cos mieli zyc. Pojedz mnie teraz jeszcze jakims "madrym" tekstem z pewnoscia bedzie wiecej takich ludzi jak Ty ktorzy najmniej wiedza a najwiecej gadaja sam nie jestem jakis madry ale nie wymadrzam sie na temat zla kosciola

Post Napisane: 2009-05-12, 14:27 Upload: 0.00 MB

Gelevera napisał(a):
Alez oczywiscie wiadomo Pan Szeryf, musial wyjsc na madrego dac jakis argument ze sluzba zdrowia bo tak najlatwiej zalosne. Wiadomo ze jest dosc sporo ksiezy mend ale sa kaplani ktorzy wiele robia i niech te pieniadze ida na to by za cos mieli zyc. Pojedz mnie teraz jeszcze jakims "madrym" tekstem z pewnoscia bedzie wiecej takich ludzi jak Ty ktorzy najmniej wiedza a najwiecej gadaja sam nie jestem jakis madry ale nie wymadrzam sie na temat zla kosciola

jak dla ciebie kazde zle slowo negujace twoje przekonania jest zalosne to juz nie moje zmartwienie, a i ja nie mam zamiaru wymieniac ci 959427525725982 innych problemow polski bo kazdy je zna a sluzba zdrowia jest najpowszechniejszym i najbardziej dotkliwym problemem (idz sobie czekaj pol roku w kolejce do kardiologa czy 2 miesiace do innego specjalisty, a w miedzyczasie spytaj rodzicow ile rocznie pieniedzy idzie z ich dochodow na ta sluzbe), wiec jak chcesz to mozesz sobie szukac innych problemow zeby bylo 'trudniej'. jak chcesz to mozesz nawet przeznaczac 90% swoich dochodow na kosciol, ale mi nie karz przeznaczac nawet 1%. w polsce jest tyle problemow ze mozna wymieniac mnostwo innych rzeczy, ale to sluzba zdrowia jest najwazniejsza i jest w najbardziej oplakanym stanie i zycze ci abys nie musial lezec w szpitalu i przekonywac sie jak bardzo jest ponizej standardow.
ty za to masz takie madre teksty ze klekam - jedyne co mowisz to negujesz wszystko i rzucasz zdawkowe argumenty. kosciol ma pieniadze, ktorymi by tych ksiezy wyzywil i bez 1% z 281mld. nawet jakby szlo 0.001% z budzetu panstwa na ksiezy to by ich to wyzywilo. ale to nie idzie totalnie na ksiezy, tylko na cala organizacje kosciola. ja wiem ze caritas zrobil 10000 razy wiecej niz wosp ale to nie powod zeby przechodzic ze skrajnosci w skrajnosc, bo wszystkie te pieniadze sa przede wszysktim od ludzi ktorzy chca je dawac!

Cytuj:
Ty ktorzy najmniej wiedza a najwiecej gadaja sam nie jestem jakis madry ale nie wymadrzam sie na temat zla kosciola

masz inny poglad na kosciol ale ja twoich nie nazywam 'pierdoleniem' w przeciwienstwie do ciebie wiec sie nie dziw ze nie pisze z toba z sympatia. ogolnie sam chrzanisz bez ladu i skladu i zwymyslasz wszystkich wokol ze sie myla bo kosciol ma zaslugi. owszem ma! ale nie takie zeby dostawac tyle mamony od kraju ktory nie umie zapewnic swoim obywatelom podstawowej opieki zdrowotnej, urzedowej i prawnej

Cytuj:

a i bym zapomnial co do "ataku" na sekty typu jehowy i inne te dziadygi maja racje poniewaz pierw te sekty wyjezdzaly z ryjem na kosciol jaki on jest zly itd. sa tak glupi ze oni doslownie traktuja slowa pisma swietego kto zalozyl swiadkow jehowa koles ktory mial zerowe pojecie o tym tylko ze przeczytal Biblie i interpretuje ja bardzo doslownie na dodatek praktycznie codziennie jehowy zmieniaja zdanie na rozne pojecia z religii np niedawno wymyslili ze jednak Jezus zostal nabity na pal. I tak to wszystko padnie ale Chrzescijanstwo nigdy nie upadnie i tyle

jehowi utrzymuja sie tylko iwylacznie z wlasnych pieniedzy. robia komus krzywde? nie robia! dla ciebie sa glupi ze traktuja doslownie biblie, dla innych chrzescijanie sa glupi bo klekaja przed posagami i ida do urn glosowac na tego kogo im wskaze facet w sukience.
znam kilku jehowych i to sa jedni z najbardziej uczciwych ludzi jakich w zyciu poznalem (czy mozna tak generalizowac w przypadku katolikow? nie sadze), a to ze ty uwazasz ze to padnie to twoja sprawa. mormoni juz ponad 100 lat sie trzymaja
Ostatnio edytowano 2009-05-12, 14:33 przez Szeryf, łącznie edytowano 2 razy

Post Napisane: 2009-05-12, 14:40 Upload: 0.00 MB

Rzeczywiscie to ja musze sie uklonic przed Toba bo jestes lepszy i ty bys ten kraj uratowal :* Spalmy koscioly !! po co nam one ? tylko sie za nie placi
To tyle wiecej nie ma sensu sie udzielac w takim tematcie bo Ty mnie nie przekonasz swoimi argumentami i ja Ciebie rowniez i bedziemy szczekac na siebie jak psy zdecydowanie lepiej taka dyskusje prowadzic na zywo bo jakby ktorys przegial dostal by w morde a tak to powstanie 100 stron i na kazdej odpowiedz na to jak ktory pojechal wczesniejszego np. Jestes glupi a odp : a Ty smierdzisz !
Ostatnio edytowano 2009-05-12, 14:41 przez Gelevera, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-05-12, 14:56 Upload: 0.00 MB

Gelevera napisał(a):
Rzeczywiscie to ja musze sie uklonic przed Toba bo jestes lepszy i ty bys ten kraj uratowal :* Spalmy koscioly !! po co nam one ? tylko sie za nie placi

daruj sobie taka ironie, nikogo nie poruszaja takie dziecinne zagrywki w postaci wmawiania mi ze powiedzialem cos czego nie powiedzialem. nie mowilem ze sa bez sensu, mowilem ze sa przeplacone, owszem sa potrzebne, ale nie za cene blisko 3 mld zlotych rocznie, a ze dla ciebie sa tyle warte to juz nie moj problem, ale i nie powod zeby wmawiac wszystkim wokol ze 'gowno wiedza' i 'pierdola'. przepraszam ze tak bardzo rozczarowalem cie swoimi pogladami ze az mi zarzucasz ze ja bym uratowal kraj - ale widze ze fajnie ci sie dyskutuje na argumenty w postaci faktow rzucajac inne fakty + populistyczne twierdzenia ;)
szczerze jak patrze na wladze to partia fmf by zrobila wiecej niz to co ostatnie 2 ekipy zrobili w ciagu 3 lat :mg:
Cytuj:
To tyle wiecej nie ma sensu sie udzielac w takim tematcie bo Ty mnie nie przekonasz swoimi argumentami i ja Ciebie rowniez i bedziemy szczekac na siebie jak psy zdecydowanie lepiej taka dyskusje prowadzic na zywo bo jakby ktorys przegial dostal by w morde a tak to powstanie 100 stron i na kazdej odpowiedz na to jak ktory pojechal wczesniejszego np. Jestes glupi a odp : a Ty smierdzisz !

jak wolisz, ale pewien niesmak pozostal

Post Napisane: 2009-05-12, 17:34 Upload: 0.00 MB

To i ja sie wypowiem. Temat zalozony dla smiechu, tym bardziej, ze zdjecia sa z joemonster. Wiadomo, ze ktos zrobil to dla jaj. Wiem jakie podejscie ma kosciol do zwiazkow homoseksualnych i innych tego typu rzeczy, ktore sa wbrew Pismu Sw.
Tutaj (w tym temacie) natomiast zrobiono nagonke na kosciol. I wypowiada sie kazdy, ze niby nie wierzacy. Wiadomo, ze nikomu nie wolno narzucic wiary. To wybor czlowieka czy wierzy, i w co wierzy! Ja sam jestem wierzacy, choc nie praktykujacy.
Instytucja, jaka jest kosciol nie do konca traktuje powaznie. Dlaczego? Bo juz samo istnienie jest wbrew temu co napisane w biblii... Nie wiem, w ktorym fragmencie jest to napisane, wiec bede mial problem z zacytowaniem. Ale jest napisane cos w rodzaju, ze "nie bedziesz wznosil swiatyn" i cos a propo modlenia sie do obrazow etc. A jednak ma to miejsce na calym swiecie. "FAIL" jak to na mindfuckach jest.
Chcialem napisac "wracajac do tematu", ale nie moge tego zrobic, bo sama dyskusja mija sie z celem. Nie wiem po co rzucacie sie sobie do gardel, skoro i jeden i drugi ma racje. I nic nie wniesiecie do samej sprawy tym, ze wasze zdania sie roznia. Co do podatku, to jawne przegiecie. Choc w koncu przeciez zyjemy w "katolandzie" jak zwyklo sie mawiac w pewnych srodowiskach na nasz kraj. Rozumiem nienawisc i niechec do ksiezy. Przeciez co chwila wychodzi jakas sprawa o molestowanie, albo na co ida pieniadze z tacy, ew. z tego feralnego podatku. Ale czy kazdy ksiadz musi byc od razu zly? Czemu jest winien proboszcz z malenkiej parafii, ktory dba o swoje owieczki? On ustalal prawo? On chcial takiego podatku? Nie! Juz wiem, ze zaraz bede zbluzgany za to co mowie. Ale taka prawda. Wiadomo, ze maja swoje seminaria, ze tam moga o takich tematach dyskutowac jak my na forum o tym jaki to Armin jest zly i w ogole. Jednak nieznaczacy ksiadz nie ma wplywu na postanowienia episkopatu (czy jak sie to nazywa). Nie chce byc posadzony o to, ze bronie kosciola, staram sie jedynie chlodno na caly temat spojrzec.
W ogole negujecie kosciol, ale wiecie za co oni dostaja ten podatek? Dlaczego panstwo tak ich wspiera? Bo to kosciolowi przypisuje sie sukces jakim niewatpliwie byla zwycieska walka z komunizmem. Oczywiscie dalej nie potoczylo sie zbyt pieknie i od 1990 roku w sumie dalej rzady nie sa nawet dobre dla Polakow. Tym jednak ani rzadzacy, ani kosciol sie nie przejmuja.

1% to jak licze jest okolo 3 miliardow. I za to budowane sa kolejne koscioly, klasztory i inne temu podobne. Remontowane i odnawiane sa juz istniejace. Spora czesc wpada tez do kieszeni klerykow... Ale jest tez na pewno czesc, ktora idzie na akcje dla najbiedniejszych, budowanie centrum mlodziezowych, ktore zapewniaja czas wolny, sa to jakies kolka, warsztaty itp. W to juz nie wnikacie, bo wolicie widziec tylko to co wpada do kieszeni. No wiec zakoncze prosto.
Kod: Zaznacz cały
Bronil wam ktos zostac duchownym?

Tyle na te chwile ode mnie.

Obrazek

Autor postu: Daniel Craft otrzymal za niego - 2 podziekowan: [K]r2y$_eQ, MarcinC

Post Napisane: 2009-05-12, 19:06 Upload: 0.00 MB

Daniel, no wszystko ladnie ujete, ja rowniez nie mieszam wiary z kosciolem - czasem mam wrazenie, ze kosciol wrecz naduzywa tego wszystkiego.
nigdzie nie generalizowalem ,ze to sie odnosi do wszystkich ksiezy, bo pisalem ze to idzie na kosciol jako organziacje (notabene najbogatsza na swiecie). jasne, ze gdyby nie kosciol komuna by tak szybko nie upadla, gdyby nie wojtyla i walesa. zwykly ksiadz nie chcial tego podatku? sadze, ze chcial aby jego koscioly rosly w potege.
co do asamej organizacji kosciola to wszyscy wiemy, ze z punktu widzenia zarzadzania to maja oni strukture taka, ze wszystko dziala w stylu autokratycznym i zaden sprzeciw nie jest tolerowany, a juz najgorszy w tym to byl wojtyla, bo on nawet nie pozwalal na zwykle dyskusje teologiczne tylko trzymal sie dogmatow wiary - no i chyba z punktu widzenia kosciola dobrze zrobil.. dla nich..
po prostu uwazam ze ten temat zwraca uwage na to, ze kosciol gloszacy milosc jest tak naprawde przepelniony hipokryzja i uzywa czesto jezyka nienawisci i wrecz do niej podjudza (masa spraw typu aborcja czy wlasnie geje konczac na polityce i na cytacie z prymasa kilka postow wyzej).

Cytuj:
Ale jest tez na pewno czesc, ktora idzie na akcje dla najbiedniejszych, budowanie centrum mlodziezowych, ktore zapewniaja czas wolny, sa to jakies kolka, warsztaty itp. W to juz nie wnikacie, bo wolicie widziec tylko to co wpada do kieszeni. No wiec zakoncze prosto. [code]Bronil wam ktos zostac duchownym?

tylko tu mam zastrzezenia, bo nie widze aby kosciol dawal te 3miliardy rocznie na spoleczenstwo.. nie wierze, ze organizowanie akcji i kupowanie zupek (chelba nie kupuja - z reguly biora od dobroczynnych dostawcow) tyle ich kosztuje..

Post Napisane: 2009-05-12, 19:18 Upload: 0.00 MB

Wiec nasze osobiste zdania maja wiele wspolnego, tylko roznia sie katem pod jakim na nie patrzymy. :)

Szeryf napisał(a):
po prostu uwazam ze ten temat zwraca uwage na to, ze kosciol gloszacy milosc jest tak naprawde przepelniony hipokryzja i uzywa czesto jezyka nienawisci i wrecz do niej podjudza (masa spraw typu aborcja czy wlasnie geje konczac na polityce i na cytacie z prymasa kilka postow wyzej).

To ja podam Ci inny przyklad. A panstwo Polskie nie jest niby demokratyczne, nie glosi, ze obowiazuje wolnosc slowa i innych podobnych? Powiedz tylko cos zlego na ktoregos z politykow, ew. na ktoras z partii. Przygotuj sie na sprawe w sadzie. Sami jednak daja przyklad, ze mozna sobie pozwolic na wszystko. Warto chocby spojrzec na walke miedzy PISem a PO na spoty reklamowe. Nie wolnosc slowa? Ale sa lepsi i lepsiejsi jak to sie zwyklo mawiac.

Szeryf napisał(a):
tylko tu mam zastrzezenia, bo nie widze aby kosciol dawal te 3miliardy rocznie na spoleczenstwo.. nie wierze, ze organizowanie akcji i kupowanie zupek (chelba nie kupuja - z reguly biora od dobroczynnych dostawcow) tyle ich kosztuje..

Wyciales fragment gdzie mowie na co akurat wydaja czesc z calego dochodu. Wspomnialem takze o tym, ze tez leci jednak troche do ich kieszeni? Czemu tego nie zacytowales? :> Nie wiem na jakie ulamki podzielic co idzie dla nich, co dla wierzacych. Nie wnikam nawet. Robia co chca, na co im panstwo pozwala. A my, zwykli obywatele nie mamy nic do powiedzenia bo zgodnie z konstytucja podatki placic trzeba. Na co ida, nie nasz interes. Przeciez po ich kadencji to kosciol ich wspomoze, nie nauczyciele, nie lekarze czy gornicy... Reka reke myje. :(
Ostatnio edytowano 2009-05-12, 19:20 przez Daniel Craft, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek

Post Napisane: 2009-05-12, 19:30 Upload: 0.00 MB

Daniel napisał(a):
Wiec nasze osobiste zdania maja wiele wspolnego, tylko roznia sie katem pod jakim na nie patrzymy. :)

Szeryf napisał(a):

To ja podam Ci inny przyklad. A panstwo Polskie nie jest niby demokratyczne, nie glosi, ze obowiazuje wolnosc slowa i innych podobnych? Powiedz tylko cos zlego na ktoregos z politykow, ew. na ktoras z partii. Przygotuj sie na sprawe w sadzie. Sami jednak daja przyklad, ze mozna sobie pozwolic na wszystko. Warto chocby spojrzec na walke miedzy PISem a PO na spoty reklamowe. Nie wolnosc slowa? Ale sa lepsi i lepsiejsi jak to sie zwyklo mawiac.

Nie bardzo rozumiem co ma jedno do drugiego - kosciol glosi milosc, a szerzy nienawisc. jak dla mnie od kosciola mozna wymagac troche innych wartosci niz od partii politycznych ktore jakie sa kazdy wie. sa zle :mg:

Cytuj:
Szeryf napisał(a):

Wyciales fragment gdzie mowie na co akurat wydaja czesc z calego dochodu. Wspomnialem takze o tym, ze tez leci jednak troche do ich kieszeni? Czemu tego nie zacytowales? :> Nie wiem na jakie ulamki podzielic co idzie dla nich, co dla wierzacych. Nie wnikam nawet. Robia co chca, na co im panstwo pozwala. A my, zwykli obywatele nie mamy nic do powiedzenia bo zgodnie z konstytucja podatki placic trzeba. Na co ida, nie nasz interes. Przeciez po ich kadencji to kosciol ich wspomoze, nie nauczyciele, nie lekarze czy gornicy... Reka reke myje. :(

no bo chcialem sie odniesc do tego konkretnego fragmentu. jesli chodzi ci o ten:
Cytuj:
1% to jak licze jest okolo 3 miliardow. I za to budowane sa kolejne koscioly, klasztory i inne temu podobne. Remontowane i odnawiane sa juz istniejace. Spora czesc wpada tez do kieszeni klerykow...

to ja rowniez nie wierze ze na to ROCZNIE idzie tyle kasy i jeszcze na dodatek pobierane sa swoiste daniny od uczestnikow, tak jak u mnie na wsi, ksiadz wysyla list ze zyczy sobie aby kazdy co miesiac dawal 50zl na budowe kosciola... to ja juz nie wiem co oni z tymi pieniedzmi robia..
mamy do powiedzenia duzo, ale wiekszosc ludzi potrzebuje kosciola i prawda jest taka ze wladzy lezy na reke utrzymywac ten ciemnogrod ktory czesto daje sie agitowac na partie prawicy konserwatywnej pokroju LPR czy PiS i tenze ciemnogrod podejrzewam ze gdyby nie kosciol t oby im zabraklo moralnosci i by kradli etc.. (tylko nie traktowwac ze napisalem ciemnogrod w kontekscie kazdego uczestnika mszy)

Post Napisane: 2009-05-12, 21:13 Upload: 0.00 MB

Fajny temat. Szkoda ze sie nie dowiedzialem jak to naprawde jest z tymi gejami.
Walicie offtop az mnie mdli.

Oczywiscie opowiem sie po stronie Szeryfa choc nie bede pisal eseju na ten temat i uzywal pieknych slow. Nie wierze w Boga i kosciol i ni chuj nie lapie jakim prawem mam placic ciezko zarobione pieniadze na cos co mnie nie dotyczy i nie interesuje.
Powiem wiecej. Chcialbym zeby to cholerstwo padlo, a ludzie otwarli oczy i wyskoczyli z tej umyslowej niewoli niczym Neo z Matrixa.

Jesli komus to odpowiada to niech sobie placi komu chce i ile chce...Ja nie chce i juz.

Kosciol nie jest mi do niczego potrzebny. Jesli okaze sie, ze niebo istnieje to Ja niewierny pojde do piekla. Niewazne ze jestem dobrym czlowiekiem, szanuje kazde stworzenie. Zyje nie krzywdzac innych...Pojde do piekla bo nie caluje krzyzykow i nie klekam przed obrazami.
Zastanowcie sie troche...

Cytuj:
"Straszna jest rzecza, ze gdziekolwiek czlowiek sie urodzi, pewne twierdzenia zostaja mu wpojone w dziecinstwie
wraz zapewnieniem, ze nigdy nie bedzie mogl watpic na ich temat, pod kara utraty wiecznego zbawienia."
- Arthur Schopenhauer

Autor postu: Rinth otrzymal za niego - 2 podziekowan: [K]r2y$_eQ, sutek

Post Napisane: 2009-05-12, 22:21 Upload: 0.00 MB

pic na wode, fotomontaz...
Skocz do: