Zgodze sie z kolega powyzej :) jezeli sam skladasz zestaw wyal Radeona, a kup GeForca. Na tej polce cenowej GeForce wypada zdecydowanie lepiej w sosunku cena/jakosc... ati niestety pozostaje lekko w tyle gdyz uklady tego producenta sa drozsze. Co do napedow, osohiscie nie trawie LiteOna kilka razy sie przejechalem, z LG nie mialem problemow choc niektorzy narzekaja ze LG to i tamto, wcle nie ich produkty sa juz niezle wiec zdecydowanie nagrywarka z technologia LightScribe (wypalanie obrazow na nosniku :D ). Ram 512 narazie ci styknie... narazie bo za niecaly rok bedziesz musial dokupic drugie 512 :). Ja mam 256 ale mam 4 letniego kompa z GF5500 (tylko to zmienilem) nowe gry mi chodza co prawda nie idealnie ale tak sobie skonfigurowalem ze nie mam problemow. Wiec radze ci to samo :) Na pamieciach RAM nie przeplacaj. Kup zwykle tanie, one i tak sa robione na podzespolach Samsung'a. Aha co do dysku polecam Seagate Barracude (chyba juz serie 9). WD sa glosne. Co do zasilacza nie znam tej firmy ale na dzien dzisiejszy moge ci polecic zasilacz firmy MODECOM - bardzo dobre, choc mialem ostanio problem z wiatrakiem sam musialem sobie wymienic. No ale coz w zasilaczach zawsze montuja beznadziejne wiatraki bezlozyskowe (ja wymienilem na wiatrak z lozyskiem wiec teraz spokojnie podziala ze 4 lata :) ) i chyba tyle ;)