Post Napisane: 2006-01-31, 18:01 Upload: 0.00 MB

A nie daloby rady podwyszyc max na 300x250?
Oczywiscie nadal uwazam, ze tylko jeden obrazek ale poprostu nie sa prostokatne tylko kwadratowe dlatego resize w tym wypadku odpada...

Post Napisane: 2006-01-31, 18:04 Upload: 0.00 MB

Troche za duzo .. :( (wg. mnie)

Post Napisane: 2006-01-31, 19:01 Upload: 0.00 MB

No to lukaj podpis papuga badz tlst. Duzo duzo wiecej jak 250...

Post Napisane: 2006-01-31, 20:19 Upload: 0.00 MB

A ja mam taki pomysl zeby wylaczyc ograniczenie rozdzielczosci a dac tylko ograniczenie rozmiaru :) Dlaczego a z tej prostej przyczyny ze rozdzielczosc raczej nie ma zadnego wplywu na dlugosc ladowania obrazka a jego waga ktora znowu zalezy po czesi od rozdzielczosci ale i od kompresji itp. Ale jak np ktos chcialby sobie wrzucic jakis paseczek albo cosik w podpisie to nie moze bo szerokosc/wysokosc nie pozwala a tak ksztalty beda dowolne a tylko waga bedzie miala wplyw na to czy obrazek zostanie zaakceptowany czy nie :) Taka moja propozycja :) Wiec jesli jest mozliwe zrealizowanie tego to mysle ze bedzie sie bardziej podobalo od ograniczen w wadze i wymiarach ;) Tyle ode mnie.
Pozdrawiam :)

Post Napisane: 2006-01-31, 20:23 Upload: 0.00 MB

Krzysku Jestes Genialny ja bym na to nie wpadl zgadzam sie w 100% z toba bo chialem raz dac fajny obrazek ale byl za duzy z ajmowal tylko 5 kb :) pozdrawiam

Post Napisane: 2006-02-01, 00:36 Upload: 0.00 MB

[K]r2y$_eQ napisał(a):
ograniczenie rozdzielczosci a dac tylko ograniczenie rozmiaru :)

100kb? :wink:

Post Napisane: 2006-02-01, 00:40 Upload: 0.00 MB

Krawco napisał(a):
[K]r2y$_eQ napisał(a):
ograniczenie rozdzielczosci a dac tylko ograniczenie rozmiaru :)

100kb? :wink:

mi jest naprawde bez roznicy jaki rozmiar ;) moze byc nawet 20kb bo moj obrazek chyba nawet tyle nie zajmowal ale innym moglo by to sprawic problem. Niech admini zadecyduja albo moze jakas ankieta ;)
Pozdro ;)

[ Dodano: 2006-01-31, 23:42 ]
Kod: Zaznacz cały
1.12 KB (1142 bajtow)

tyle zajmuje dokladnie moj obrazek :) wiec jak dla mnie rozmiar jest bez roznicy ;)
rozmiar sie zmienia w zaleznosci od dlugosci tytulu jaki mi sie odtwarza w winampie ale mysle ze nawet do 10KB by nie doszlo ;)

Post Napisane: 2006-02-01, 18:57 Upload: 0.00 MB

Boze tak czytam te wasze wypowiedzi i dochdoze do wniosku ze mamy do czynienia z... Zreszta cokolwiek bym powiedzial to i tak nic nie zmieni... Wy wiecie najlepiej !
"wylaczyc ograniczenie rozdzielczosci a dac tylko ograniczenie rozmiaru" Czy ty wiesz czym to grozi...?:/ Czy choc przez chwile zastanawiales sie nad tym? Jesli chcecie zeby forum wygladalo jak jedna piepszona galeria kretynskich zdjec to prosze bardzo :/ A niedaj boze znalazl by sie jakis pajac ktory dal by sobie dla zabawy obrazeczek 768x1024 zminimalizowal wage i cieszyl miche... A dam sobie reke uciac ze bylo by ich tu wielu ! Chyba konkretnych nickow nie musze przyblizac !
Jeszcze jedna spara mi nieodpowiada, dlugosc Waszych podpisow, w 80% przypadkach jest tak ze Wasze podpisy sa dluzsze od Waszych wypowiedzi... Wniosek? Pozostawie to bez komentarza... !

Pozdrawiam...

Post Napisane: 2006-02-01, 19:13 Upload: 0.00 MB

Tak zastanowilem sie nad tym i wiem czym to by grozilo w pryzpadku gdybym mial doczynienia z ludzmi nie posiadajacymi zdrowego rozsadku a mysle ze takich na 4um jest malo a jesli sa to nie maja podpisow wcale bo sa tu tylko zeby ssac i nic oprocz tego ich nie interesuje. Wydaje mi sie ze jesli ktos dalby sobie taki obrazek w podpisie zostalby on usuniety z wiadomych przyczyn. Ale jesli ktos ma naprawde jakis konkretny obrazek, ktory mu sie podoba, moze sie spodobac innym i chcialby go umiescic w podpisie, a obrazek ten nie spelnia tych warunkow. Wiadomo mozna zmniejscyc, ale niektore obrazki po zmniejszeniu moga wygladac o wiele gorzej. No ale widze ze moj pomysl sie nie spodobal wiec nie nalegam. Mi i tak jest bez roznicy bo nie zamieszczam nic ;)

PS: Nie chce zeby wyszlo ze kabluje (czyt. jestem konfidentem :P ) ale wydaje mi sie ze podpis greart'a zawiera dosc duzy obrazek. Taka mala niepozorna animacja a zajmuje ponad 1,5 MB [1641.61KB] Wydaje mi sie ze usuniecie dosc duzo daloby modemowcom ;)
Pozdrawiam :)

Post Napisane: 2006-02-02, 16:06 Upload: 0.00 MB

mi tam starczy taki avatarek jaki mam nie przepadam za wielkimi bo wiem ze innych to moze draznic :) a co do Grearta to prawda moglby usunac tego gifa :)

Post Napisane: 2006-02-08, 12:53 Upload: 0.00 MB

UAKTYWNIJCIE IMG i juz, przeciez tu i tak nikt nie ma modema to po co to? a dla osob z modemami mozna by wymyslic wersje "low" forum (forum bez obrazkow itp) niektore tak maja .. !

Post Napisane: 2006-02-11, 18:05 Upload: 0.00 MB

Low forum to jest bardzo dobry pomysl. Ale najlepszym pomyslem jest wielkosc obrazka ograniczyc do 100kb, a rozmiar do np. 450x400 i bedzie spokoj. Pozdro.

[ Dodano: 2006-02-14, 16:11 ]
Wszystko ok rozmiar 370x370 to sa idealne wymiary. Tylko sie problem zrobil bo wielkosc obrazka nie moze przekraczac 1 kb a to jest niemozliwe skompresowac do tych wytmiarow bez wiekszej utraty jakosci. Pozdro i czekam na szybka zmiane dozwolonej wielkosci obrazka np do 100kb.

[ Dodano: 2006-02-14, 16:36 ]
Juz ktos to naprawil i przywrocono rozmiar do 100kb. Jest ok pozdro
Skocz do: