Post Napisane: 2006-01-25, 13:24 Upload: 0.00 MB

Witam Wszystkich Usero FMF

Tak chodzac po forum i patrzac na wasze posty rzuciala mi sie jedna bardzo wazna rzecz. A mianowicie jak wiadomo nie kazdy z nas odwiedzajacych to wspaniale forum ... posiada staly dostep do internetu ... !! Trzeba na to zwrocic uwage ... ze sa osoby ktore moga korzystac rowniez jeszcze z modemu ... i tu nasuwa sie pewien problem. A mianowicie zobaczcie jak wygladaja "nasze podpisy" ... wszystkie te zdiecia ... ktorych jest mase ... doslownie mase ... bardzo ale to bardzo utrudniaja zycie osobom ktore korzystaja z modemu badz tez osoba ktore posiadaja slabe stale zlacze. Uwierzcie badz tez nie .. ale to bardzo spowalnia wtedy prace wchodzenia i poruszania sie po forum.
Zdaje sobie z tego sprawe ze to naprawde fajnie wyglada. Wiadomo im wiecej ciekawych obrazkow roznego rodzaju gifow itp. dodaje forum pewnego "brzmienia" i zycia ... ale z drugiej strony moze byc rowniez utrudnieniem.

Co sadzicie na ten temat ... ? Ja osobiscie narazie nie pisze tutaj jakie bym widzial rozwiazanie ... :) ale ... chcialbym narazie poznac wasze zdanie ... !!

Pozdrawiam Serdecznie !

Post Napisane: 2006-01-25, 13:43 Upload: 0.00 MB

Tutaj Masz racje ;) ja staram sie zamieszczac obrazki male ;) ktore dosc szybko sie laduja ;) i najczesciej mam jeden w podpisie :) no w tej chwili 2a ;) ale temat popieram w 100 % :) aaa

Post Napisane: 2006-01-25, 13:55 Upload: 0.00 MB

w przemo 1.12.1 (ktore jak dobrze pojdzie wyjdzie DZISIAJ!!!!) bedzie wlasnie automatyczne zmniejszanie obrazkow w podpisach wiec to niepowinien byc problem ;)
a co do modemowcow to watpie zeby tu tacy byli :) staly dostep do internetu sie bardzo w pl poszerzyl no i watpie zeby ktos sciagal z FMF cokolwiek na modemie ;)

pozdro

Post Napisane: 2006-01-25, 14:04 Upload: 0.00 MB

jezeli chodzi o medemowcow to wydaje mi sie tak jak Szerfowi
ze za wiele ich nie ma :)
A co to tego co kleszcz napisal to sie w pelni zgadzam,
niektorzy troche za bardzo korzystaja z przywilejow members/moderator itp :]
To tyle ode mnie, ja staram sie miec niewiele w podpisie, mysle ze 1 nieduzy gif
to nie przestepstwo :wink:
P0zdr0

Post Napisane: 2006-01-25, 14:24 Upload: 0.00 MB

Pozwolcie ze ja tez cos na ten temat powiem :)
Osobiscie staram sie nie dawac obrazkow do podpisu, co prawda ostatnio moj podpis sie troche "rozciagnal" ale obrazkow nie ma wiec chyba nie robi to problemu. Mnie osobiscie te obrazki tez... no denerwuja troche. Niby w ustawieniach profilu mozna wylaczyc wyswietlanie obrazkow w podpisie, probowalem ale nic nie dalo musialem wylaczc opcje "pokazywania podpisow innych" a przestalem widziec tez swoj podpis, no ale to nie wazne. W kazdym razie da sie wylaczyc wyswietlanie podpisow wiec modemowcy nie powini miec problemowz obrazkami ani dlugimi podpisami, ale zgodze sie jednak z tym ze modemowcoj nie ma albo jest naprawde malo i tak jak napisal Szeryf
SzeryF65 napisał(a):
watpie zeby ktos sciagal z FMF cokolwiek na modemie

a tymbardziej wrzucal :hyhy: . Heh wiem ze raczej nic nie pomoglem moim postem ale przynajmniej ci ktorzy nie wiedzieli wiedza ze moga wylaczyc wyswietlanie podpisow :) To by bylo chyba tyle. Pozdrawiam :)

Post Napisane: 2006-01-29, 14:43 Upload: 0.00 MB

Oj uwierzcie mi ze ludzi ktorzy korzystaja z modemu jest naprawde cala masa ... :) A skad to wiem ... ? Gdyz pracuje do w Telekomunikacji Polskiej i wydzwaniam do abonentow po calej polsce ... :) oferujac im plany taryfowe ( nowe abonamenty TP :mrgreen: ) oraz oczywiscie zawsze zadaje pytanie czy korzystaja ludzi z internetu i w jaki sposob ... i jakies 80 % osob ... posiada modem ... :) Wiec ja tylko Kochani stwierdzam fakty ... :) Ale zawsze moze sie zdarzyc ze jednak ktos korzysta z tego modemu wiec wiecie ... :)

Pozdrrawiam i wielkie dzieki za poparcie ... :)

Post Napisane: 2006-01-29, 15:06 Upload: 0.00 MB

O tak, to powazny problem tego forum... Co prawda tyczy sie to pewnej grupki osob ktora dopitnie przesadza z tymi podpisami... Przyklad... ? Irytujacy podpis pana Tosta:/ no przeciez to jest koszmar... Rozumiem zeby to jeszcze bylo cos madrego, cos pouczajacego... ale... :/ Bez komentaza... Ja naprawde wspolczuje ludzia ktorzy maja slabe lacze i natkna sie na post wlasnie tego pana...:/ Chyba nie trzeba wiecej tematy drazyc i komentowac, tylko przystapic do jakis konkretniejszych dzialan... Jestem za drastyczna minimalizacja podpisow... Waga, ilosc & rozmiar...

Pozdrawiam...

Post Napisane: 2006-01-29, 16:09 Upload: 0.00 MB

Dany widze ze jednak jako jedyny odwarzyles sie nazwac sprawe po imieniu ... :) Ja osobiscie nie chcialem tego robic ... :) Ale przylaczam sie jak najbardziej w 100% do wypowiedzi kolegi powyzej ... :) Podpis usera ktorym jest Tost naprawde przechodzi ludzkie pojecie ... :( :| I jestem dokladnie za tym aby sie zajac naszymi avatarami w podpisach - nie mowie tutaj o avatarach jakie ma np. Dj Andre ... ale o takich jakie ma np. Tost ... !!

Post Napisane: 2006-01-29, 20:49 Upload: 0.00 MB

Jesli dobrze widze, Tost juz nie ma tych rysuneczkow ;) A co do modemowcow... Hmm.. Ja na szczescie mam juz Neostrade ale na modemie jechalem sporo [inna sprawa ze rachunki mialem do 400zl miesiecznie ;/] ale owszem, w tamtym czasie sciagalem mp3 z neta i nawet wczytywanie strony w tle utrudnialo sciaganie pliku [wtedy jechalem tylko na sciagaczu IE] i chyba nie musze mowic jak to wkurzalo jak czlowiek wchodzil, laczyl sie na kilka godzin, tylko po jeden plik a mu urywalo przy 99% bez mozliwosci kontynuacji... A jesli chodzi o strony to pamietam jak to jest denerwujace jesli sie strony dlugo wczytuja przez np. duze grafiki... [bmp rlz ;/]

Post Napisane: 2006-01-29, 21:15 Upload: 0.00 MB

usunalem Tostowi obrazki i zablokowalem wstawianie na forum obrazkow do podpisow oraz wpisywanie tagow ale Ci co maja obecnie podpisy to beda mieli jak bede przegladal forum i zauwaze usera z wiekszymi grafikami w podpisie poprostu je usune mam nadzieje ze jakos pomoglem :wink:
pozdrawiam

Post Napisane: 2006-01-29, 22:25 Upload: 0.00 MB

Brooklyn pomogles jak najbardziej dlatego oczywiscie punkt polecial ... :) I osobiscie temat zamykam ale zostawiam do wgladu ... :) Jezeli inny mod uzna ze temat wymaga odblokowania aby napisac cos konkretnego tutaj ... :) Bardzo prosze ... :)

Dziekuje za wyrozumialosc i pozdrawiam ... :)

Post Napisane: 2006-01-29, 23:00 Upload: 0.00 MB

Ja z gory przepraszam ze odblokowalem i nie wnosze nic nowego ale cos mi nie pasuje i musze sie o to zapytac i to wlasnie w tym temacie :)
Skad ten punkt ? Wczesniej widzialem go u Danego a teraz jest u Brooka a u Danego zniknal :| nie kumam troche :| . No to tak poza tematem i sory ze sie pytam :)
A jesli chodzi o obrazki to teraz dopiero czuje to co modemowcy i zgadzam sie zeby nie byly za duze :/ wlasnie skonczyl mi sie limit (neostrada) i wiem co to znaczy dlugie ladowanie sie strony :( . Brook dzieki za swietne rozwiazanie. Pozdrawiam :)
I powiem tak na koniec : Tematu nie zamykam bo cos nic to zamykanie nie daje :| moze sa jakies bledy w skryptach czy cos bo nawet pod zamknietym tematem jest okienko na "szybka odpowiedz" wiec mozna pisac nawet jak jest "Zamkniety"
Jeszcze raz Pozdrawiam :)

Post Napisane: 2006-01-29, 23:15 Upload: 0.00 MB

szybka odpowiedz w zamknietych tematach jest tylko dla modow
punkt ja usunalem bo myslalem z eto przez przypadek bo punkty sie w request daje no ale widz ez ekleszcz specjalnie dal to ok :)
pozdro

Post Napisane: 2006-01-30, 07:35 Upload: 0.00 MB

Nie ... :) punkty mozna dawac w kazdym temacie nie tylko w requestach ... :) jezeli czuje sie tylko taka potrzebe ... :) W tym momencie ... za poparcie moge nagrodzic punktami wszystkie soby ktore wypowiedzialy sie w tym temacie ... :) A punkt nie musi oznaczac tylko pomoc ... ale rowniez swoje smiale odwazne zdanie jakim zablysnal Dany ... ale niech juz bedzie ... :)

Jezeli temat zostal odblokowany ... :) to niech zostanie odblokowany ... :) WIecie o tym ze ja jestem bardzo ugodowy czlowiek ... :) i ze mna jak z dzieckiem ... :)

Pozdrawiam Was wszystkich ! :)

Post Napisane: 2006-01-30, 21:14 Upload: 0.00 MB

Brooklyn napisał(a):
zablokowalem wstawianie na forum obrazkow do podpisow oraz wpisywanie tagow ale Ci co maja obecnie podpisy to beda mieli jak bede przegladal forum i zauwaze usera z wiekszymi grafikami w podpisie poprostu je usune

mam pytanko :) czy moj obrazek jaki mialem w podpisie byl za duzy ze zostal usuniety ? :) Przeciez to bylo kilka pixelek z tytulem utworu jaki leci sobie u mnie w winampie :) Jesli sie da to prosilbym o przywrocenie jesli jednak nie to niech ktos da znac a usune calkowicie link z podpisu ;) Bo probowalem wstawic [img] ale sie nie dalo.
Pozdrawiam :)

Post Napisane: 2006-01-30, 21:19 Upload: 0.00 MB

no ja to samo co krzysiek
wiem jak sie czuja modemowcy [o ile tacy sa u nas ;)]
a co do mojego obrazka to tez troche duzy jest wiec jesli admin uzna ze za duzy to po prostu niech go usunie cyz napisze do mnie pw a ja juz sam to zrobie ;)
pozdrawiam ;)

Post Napisane: 2006-01-30, 21:24 Upload: 0.00 MB

kleszcz_86 napisał(a):
Nie ... :) punkty mozna dawac w kazdym temacie nie tylko w requestach ... :) jezeli czuje sie tylko taka potrzebe ... :) W tym momencie ... za poparcie moge nagrodzic punktami wszystkie soby ktore wypowiedzialy sie w tym temacie ... :) A punkt nie musi oznaczac tylko pomoc ... ale rowniez swoje smiale odwazne zdanie jakim zablysnal Dany ... ale niech juz bedzie ... :)

A niby jak mozna dawc te punkty :|?

:)

Post Napisane: 2006-01-30, 21:28 Upload: 0.00 MB

Kurde jak nie jednym to drugim sie cos niepodoba dajcie mi czas do jutra abym dogodzil wszystkim co do sprawyz tymi podpisami :P

Kikyo punkty pomogl moze dawac autor tematu jesli bedzie uwazal ze ktos mu pomogl w rozwiazaniu problemu itd. jesli jestes autorem tematu obok okonki Obrazek bedzie taka ikonka Obrazek no i chyba wszystko jasne :P brawa prosze :mg:

Post Napisane: 2006-01-30, 21:32 Upload: 0.00 MB

Dobra spoko :P ja wywalam moj obrazek bo ostatnio malo siedze przed kompem a siedzi ktos inny i to czego slucha to lepiej zeby nie bylo widoczne na 4um :P widze ze ilosc znakow tez zostala zmniejszona :) OK nic mi to nie przeszkadza bo Forum to Forum a nie chwalenie sie podpisami a jesli chodzi o punty to wydaje mi sie ze opcja ich rozdawania moglaby byc wylaczona w dzialach z muzyka :) Ale to tylko takie moje skromne zdanie :)
Pozdrawiam :)

Post Napisane: 2006-01-31, 10:31 Upload: 0.00 MB

Ja mam radiowke wiec tesh mi sie szybko nie wczytuja strony zauwazylem od niedawna ze FMF mi sie szybciej wczytuje i to mnie cieszy dobrze ze poblokowaliscie ta mozliwosc bo mnie to draznilo jak ktos tam tego pelno naciepal i sie cieszyl ze ma obrazeczki w profilu mysli ze jak ma szybsza neostrade lub chello to mu sie szybko wczytuje i nie czuje tego obciazenia tymi obrazkami ja niestety mam slabe lacze 6kb's zima a latem 20 kb's wiec za szybko mi sie strony nie wczytuja :) pozdro

Post Napisane: 2006-01-31, 13:56 Upload: 0.00 MB

A co byscie powiedzieli na usuniecie tagow IMG, ale za to mozliwosc wstawienia obrazkow 300x50 / 300x100 ? :) - nie sa duze, a mozna juz cos wepchnac :)

PS. moj obrazek jest malutki i go wkleic nie moge :| ( http://knpd.w.interia.pl/5.jpg )

Ja tych co sie nie obczajaja w wymiarach:
Obrazek

takie obrazki wczytuja sie szybko i nikomu by nie przeszkadzaly ..

Post Napisane: 2006-01-31, 15:18 Upload: 0.00 MB

To mozna zrobic taki motywik, zeby w ustawieniach byla opcja wylaczania wyswietlania obrazkow (ale tylko samych obrazkow) w podpisach. A zamiast tych obrazkow bylby wyswietlany link do tego obrazka.

Post Napisane: 2006-01-31, 15:22 Upload: 0.00 MB

Ok wiec zrobione tagi w podpisach beda wylaczone, jesli chcesz obrazek w podpisie muszisz go wyslac z wlasnego komputera lub z adresu na nasz serwer, max wielkosc obrazka to 300 x 100 i 49 KB.

Post Napisane: 2006-01-31, 16:55 Upload: 0.00 MB

no to teraz jest lux ;)

Post Napisane: 2006-01-31, 17:46 Upload: 0.00 MB

Ciesze sie ze moj pomysl zostal jakos zrealizowany :) (w jakims stopniu) :)...

PS. A co z tymi ktorzy maja wiekszy obrazek? (np. bo wrzucili go przed wylaczeniem IMG) ?
Skocz do: