Register

Please register to see whole board

Post Napisane: 2007-01-26, 23:56 Upload: 0.00 MB

Obrazek

Imie: Andre
Nazwisko: Tanneberger
Data i miejsce urodzenia: 26 Luty 1973, Freiberg/Sachsen (Niemcy)
Miejsce zamieszkania: Bochum/Nordrhein (Niemcy)
Zawod: DJ, producent, remixer
Wzrost: 178 cm
Kolor wlosow: Czarny
Kolor oczu: Niebieskie
Stan cywilny: zona Anna (z pochodzenia polka :P)

Andre Tanneberger znany pod pseudonimem jako ATB, swoja kariere muzyczna rozpoczal od wczesnych lat dziewiecdziesiatych, tworzac m.in. w takim projekcie muzycznym jak Sequential One (SQ-1), do ktorego nalezeli rowniez Woody Van Eyden i Ulrich P?ppelbaum. Najwieksza slawe w tamtych czasach zdobyl produkcja "My Love Is hot", ktorej teledysk mozna obejrzec tutaj. Zdobywajac 46 miejsce na liscie przebojow, Andre poczul dreszczyk emocji i nabral energii do dalszej pracy.

Pewnego dnia, Andre rozpoczal prace nad nowym singlem, ktory postanowil wydac pod nazwa "ATB", ktora jest skrotem jego imienia i nazwiska. Nie mial pojecia jak nazwac nowa produkcje i po prostu nazwal ja od godziny, w ktorej skonczyl ja tworzyc. Zegarek ATB wskazywal 09:00 popoludniu, jak sie mozna domyslic nazwa ta sie przyjela, a utwor okazal sie przelomem w karierze ATB. Sam uwaza, ze "9pm" to jeden z jego najlepszych utworow.

Obecnie ATB nalezy do czolowki swiatowych djow, producentow i remixerow, swiadczy o tym m.in. wysokie miejsce - bo az 5 - w internetowym rankingu http://www.thedjlist.com/ oraz jego liczne wystepy na calym swiecie - zarowno w mniejszych klubach, jak i organizowanych z rozmachem eventach.

ATB ma na swoim koncie wydanych 6 albumow, 3 mix-kompilacje, oraz wspolprace z wieloma uznanymi artystami jak np. Enigma. Obecnie pracuje juz nad swoim 7 albumem, ktorego premiera przewidywana jest na pierwsza polowe 2007 roku.

Dyskografia Sequential One Albumy: *

• Dance •
Obrazek
• Energy •
Obrazek
• Decades •
Obrazek

Dyskografia ATB Albumy: *

• Movin' Melodies •
Obrazek
• Two Worlds •
Obrazek
• Dedicated •
Obrazek
• Addicted To Music •
Obrazek
• No Silence •
Obrazek
• Seven Years (1998-2005) •
Obrazek
• The DJ •
Obrazek
• The DJ2 •
Obrazek
• The DJ3 •
Obrazek

* - kliknij na obrazek aby zobaczyc trackliste

© copyright by Kikyo
Ostatnio edytowano 2007-03-10, 01:11 przez lilu, łącznie edytowano 2 razy

Post Napisane: 2007-01-29, 16:35 Upload: 0.00 MB

Kikyo napisał(a):
Stan cywilny: zona Anna (z pochodzenia polka :P)

oo tego nie wiedzialem,ciekawie,widac ze facet ma gust :P dzieki ogolenie za infoo :wink:

Post Napisane: 2007-01-30, 13:08 Upload: 0.00 MB

SQ1 wymiata...potem kilka pierwszych albumow i...temu panu juz podziekujemy...

Kiedys mistrz klimatu...teraz producent dzwonkow na komorke...stracilem do niego szacunek...

Post Napisane: 2008-01-25, 22:17 Upload: 0.00 MB

Kikyo napisał(a):
Stan cywilny: zona Anna (z pochodzenia polka )

Ona jest Polka :P
ATB no no od niego wsyztsko sie zaczelo cala przygoda z muzyka jego single Hold You Let U Go I don't Wanna Stop coz tysiace wspomnien w tych piosenkach ;)
nowy album trilogy heh... duzo by o nim gadac DJ numer 1 ;)
SQ1 muzyka tez niczego sobie od czasu do czasu posluchac czemu nie
muzyka jest juz stara :P i raczej niemodna :P

Pozdrawiam

Post Napisane: 2008-01-25, 22:24 Upload: 0.00 MB

e tam bieda jak u mnie na chacie..
djem jest beznadziejnym jego sety ani nie sa dobrze zlozone ani dobrze dobrane. ja juz robie lepsze. a co do produkcji nigdy mnie nie porywaly ot taki pop. chociaz i dont wanna stop nawet tak glebiej mozna posluchac i pare sie znajdzie ale ogolnie komercja

Post Napisane: 2008-03-09, 20:00 Upload: 0.00 MB

kiedys sie sluchalo nutek tego Pana a teraz to juz rzadko
w ogóle jego nowa plyta nie przypadla mi do gustu .. kilka trackow godnych uwagi
niestety reszta lipa ... starze produkcje byly lepsze przede wszystkim wiekszosc byla lepsza a z tych nowych to wiekszosc slabsza :wink:

Post Napisane: 2009-02-23, 18:08 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
djem jest beznadziejnym jego sety ani nie sa dobrze zlozone ani dobrze dobrane. ja juz robie lepsze. a co do produkcji nigdy mnie nie porywaly ot taki pop. chociaz i dont wanna stop nawet tak glebiej mozna posluchac i pare sie znajdzie ale ogolnie komercja

Jestem tez podobnego zdania. Komercja jak nic, dawniej jeszcze bylo jako tako ale teraz ....

Powiem szczerze ze nie mam pojecia co to jest Sequential One? Albo sie starzeje albo nie wiem

Post Napisane: 2009-02-24, 20:24 Upload: 0.00 MB

No z przykroscia musze dodac, ze juz jakies poltora roku temu stwierdzilam, ze atb sie wypalil, robi wszystko na jedno kopyto i komercje byle by wplywaly pieniadze na konto.

Kiedys odwalal kawal dobrej roboty ale juz dawno powinien isc na emeryture :)

Post Napisane: 2009-02-24, 21:11 Upload: 0.00 MB

MarcinC napisał(a):
Szeryf napisał(a):

Jestem tez podobnego zdania. Komercja jak nic, dawniej jeszcze bylo jako tako ale teraz ....

Powiem szczerze ze nie mam pojecia co to jest Sequential One? Albo sie starzeje albo nie wiem

SQ1 to projekt ATB z jakims kompletnie nieznanym typem

Post Napisane: 2009-02-24, 21:50 Upload: 0.00 MB

a juz kojarze co to jest :)
Skocz do: