Post Napisane: 2009-01-05, 21:07 Upload: 0.00 MB

Nie wiem jak bylo. Na evencie nie bylem. Ale skoro zrobil tak jak mowisz sos, to jest jednym wielkim ch*jem. A w sumie dzieki komu wygral? Dzieki Polakom, ktorzy tylko jego znaja (poza Hazelem i Farenthajdem).

Pozwole sobie przypomniec Top5 z rankingu:
Kod: Zaznacz cały
01. Armin van Buuren
02. Tiesto
03. Paul van Dyk
04. Above & Beyond
05. David Guetta

Za rok nikt z Top 5 nie powinien wygrac, no, poza A&B, reszta nie robi nic ponadto co juz zrobili, jada na tym czego dokonali. Nie umniejszam im. Osiagneli wiele, zapracowali sobie na to. Tyle, ze kazdy zrobil to w przeszlosci. A teraz nic... Armin moze jest dobry, ma swoje ASOTy, ale starczy mu, jest popularny, jego kawalki, w szczegolnosci te starsze sa fajne. Jednak nie ma nikogo kto mogl by go wyprzedzic. Przez robienie pop-trance'u jest najpopularniejszy. Nie zdziwie sie jesli wyprzedzi Tiesto i wygra nawet 4x z rzedu. Bo kto ma go zastapic?

Racja, placa AvB i to sporo, ale nie sadze, ze mozna udawac zabawe z ludzmi przez 9 godzin... To, ze nie przyszedl do fanow, co ponoc zrobil Jong, to juz inny temat, pokazal gdzie ma ich wszystkich. Ale jest czescia przedstawienia i jego kontakt z publika jest prawdziwy, przynajmniej jak dla mnie.

Thomass napisał(a):
Jak bedzie hujowy to pierwszy o tym napisze :< Nie jestem takim fanem ktoremu wszystko co arminowskie sie podoba i odnosze sie do tego bezkrytycznie.

+1 Tu masz racje, malo kto na forum jest kims takim. Szanuje Armina, ale nie slinie sie przy kazdym jego walku, secie, etc. Mam swoich faworytow i mimo to nawet w stosunku do nich potrafie byc sceptyczny. Nie rozumiem ludzi, ktorym podoba sie wszystko od ulubionego producenta/Dj'a. Kazdy ma chwile slabosci, i nie wszystko wychodzi.
Ostatnio edytowano 2009-01-05, 21:10 przez Daniel Craft, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek

Post Napisane: 2009-01-05, 21:14 Upload: 0.00 MB

A jest popularny dzlaczego ?? bo w radio lecialo in & out of love i ludzie dostali szalu na punkcie Armina i co zrobili ?? wybrali go dj nr.1 co nie oznacza ze jest to dobry wybor moim zdaniem Nilsen powinien zostan number 1 w 2008 ale nie zostal bo ludzie glosowali na oklepanych i slawnych, no moze po za A&B bo oni to na duza skale slawni nie sa. A co do Armina nie mozna oceniac go tylko za to co robi teraz przeciez ma na swoim koncie wiele dobrych jesli nie bardzo dobrych trackow :) Mowie to ja fan Armina ale nie stoje za nim murem za kazdym razem jak cos zrobi :wink:

wunderbar... wundervoll... superschón und supertoll

Post Napisane: 2009-01-05, 21:17 Upload: 0.00 MB

Thomass, przeciez wlasnie to napisalem. xD
Ale musze Ci w jednym przyznac racje, moze nie do konca, ale jednak racje, a mianowicie:
Thomass napisał(a):
Nilsen powinien zostan number 1 w 2008

Moze nie numero uno, ale w Top 20 powinien byc... Za tyle pieknych trackow (Black Mamba, La Guitarra, Villa Blanca, Woodchunk) lub za swoje sety. Byl jednym z lepiej pracujacych w ubieglym roku, a z tego co pamietam to nawet w Top 150 sie nie znalazl... Pytam, czemu?
Ostatnio edytowano 2009-01-05, 21:18 przez Daniel Craft, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek

Post Napisane: 2009-01-05, 21:22 Upload: 0.00 MB

Co do imprezy to sie nie wypowiadam, bo nie bylem.
Tak czytam wasze wypowiedzi i czasami sie smieje a czasami nie. Rozumiem kazdy ma swoj gust i slucha tego czego slucha. Ja osobiscie jakos nigdy nie przepadalem za Arminem. Smieszy mnie tez to ze sprzedal do radia dosyc dobry kawalek a mianowicie chodzi mi o In & Out Of love. nie wiem hmm moze mu juz kasy brakuje czy co? Moze chce zeby jego nazwisko znali nawet ludzie ktorzy nie maja pojecia co sluchaja :/ Trudno robi jak robi nic nie zrobimy z tym, nawet gdybym mogl to i tak mnie to serdecznie pierdoli. NIedlugo zostanie drugim Klaasem? :hyhy:

Amen.
Ostatnio edytowano 2009-01-05, 21:27 przez Drador, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-01-05, 21:33 Upload: 0.00 MB

Daniel napisał(a):
Moze nie numero uno, ale w Top 20 powinien byc... Za tyle pieknych trackow (Black Mamba, La Guitarra, Villa Blanca, Woodchunk) lub za swoje sety. Byl jednym z lepiej pracujacych w ubieglym roku, a z tego co pamietam to nawet w Top 150 sie nie znalazl... Pytam, czemu?

Moze dlatego ze nie dylo go slychac w radio typu eska i jego nazwisko jest mniej znane niz Tiesto czy Buuren, a ludzie sluchajacy takiego radia patrza na nazwiska nie na utwory.
Cytuj:
Smieszy mnie tez to ze sprzedal do radia dosyc dobry kawalek a mianowicie chodzi mi o In & Out Of love. nie wiem hmm moze mu juz kasy brakuje czy co?

Mejbi to mial byc kawalek promujacy jego nazwisko i przez to chcial zeby ludzie bardziej zaglebili sie w muzyke Trance :wink:

Post Napisane: 2009-01-05, 21:41 Upload: 0.00 MB

Thomass napisał(a):
Moze dlatego ze nie dylo go slychac w radio typu eska i jego nazwisko jest mniej znane niz Tiesto czy Buuren, a ludzie sluchajacy takiego radia patrza na nazwiska nie na utwory.

To co na 10 miejscu robi w takim razie Infected Mushroom? :> Poza tym ludzie Eski nie znaja az tak dobrze Dj Maga... Wiec nie glosuja. Moze robia to ich znajomi, ktorzy uslyszeli wlasnie nazwisko Buuren, van Dyk, Tiesto...

Thomass napisał(a):
Mejbi to mial byc kawalek promujacy jego nazwisko i przez to chcial zeby ludzie bardziej zaglebili sie w muzyke Trance

Dla ogolu ludnosci to Trance nie rozni sie od Techno.. Liczy sie bas... ze Dj cos gra, mozna pojechac, poskakac i ochlac sie jak swinia..

Obrazek

Post Napisane: 2009-01-05, 21:45 Upload: 0.00 MB

Cytuj:
Dla ogolu ludnosci to Trance nie rozni sie od Techno.. Liczy sie bas... ze Dj cos gra, mozna pojechac, poskakac i ochlac sie jak swinia..

Gorzka prawda :( doskonale przyklady mam u mnie w klasie....

Post Napisane: 2009-01-05, 22:01 Upload: 0.00 MB

Thomass napisał(a):
doskonale przyklady mam u mnie w klasie...

To tak jak u mnie. Kiedys taka rozmowa byla:

A - kumpel, B - ja
A - Dlugi, czego Ty tak dokladnie sluchasz?
B - Trance, Prog Trance etc. (Tlumacze o gatunku itp)
A - A to nie jest jakis podgatunek Techno? :|
B - Nie, to ma niewiele wspolnego, rozni sie (... to opuszcze bo nie pamietam co mowilem)
A - To  kogos wymien kogo sluchasz...
B - Bolier, Nilsen, Doorn, Schulz...
A - A ktos bardziej znany?
B - Tiesto, Paul van Dyk
A - aa (oswiecenie najwidoczniej nastapilo) Czyli cos z rodzaju Hazel i Maniana... To ja bylem na takiej imprezie jak gral... Ale zajebiscie krzyczal, u Ciebie tez tak?
B - Nie :<
A - Eee... To nie ma co sobie dupy tym zawracac...

To tak w skrocie... I tak wlasnie mysli wiekszosc polskich klubowiczow, zwyklych ludzi itp.
Ostatnio edytowano 2009-01-05, 22:03 przez Daniel Craft, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek

Post Napisane: 2009-01-05, 22:04 Upload: 0.00 MB

Bardzo podobne rozmowy przeprowadzalem w klasie z podobnymi rezultatami. Ludzie po prostu twierdza ze Trance jest nudny bo gdzies co kiedys sami slyszeli albo od kogos i nie probuja poznac tej muzyki bo z gory mowia ze jest nudna ale kazdy ma swoj gust :wink:

Post Napisane: 2009-01-05, 22:08 Upload: 0.00 MB

Daniel napisał(a):
To tak w skrocie... I tak wlasnie mysli wiekszosc polskich klubowiczow, zwyklych ludzi itp.

+1 ! Zgadzam sie z toba w 100%. Tacy ludzie jada na impreze jak to wczesniej tez pisales aby zaliczyc przyslowiowa "banie". Nie patrza co leci tylko "jada leca podskakuja". Z takich ludzi to mam zawsze ubaw po pachy. Powiem tak:
Dla mnie to oni nawet do pieca sie nie nadaja :/

Post Napisane: 2009-01-05, 22:11 Upload: 0.00 MB

Drador napisał(a):
Dla mnie to oni nawet do pieca sie nie nadaja :/

+100

Ja przez takich ludzi wstydze sie przyznawac do muzyki ktora kocham. Przez innych jestem porownywany wlasnie do nich na sam dzwiek muzyki, ktorej slucham... A trzeba przyznac, ze Polacy to malo tolerancyjni ludzie... Dla nich nie ma roznicy co to jest.. Jest bas? VIXA!

Obrazek

Post Napisane: 2009-01-05, 22:17 Upload: 0.00 MB

Daniel napisał(a):
Jest bas? VIXA!

hmm jest w tym prawda. Ale bardziej drazni to ze ludzie mowia Techno nie wiedzac co to w ogole jest.
Ogolnie nie ma co tlumaczyc tym "ludziom" (xD) czego sluchamy i nauwa mi sie takie sformulowanie:

Pytasz czym jest muzyka elektroniczna? Jezeli mam ci tlumaczyc nigdy nie zrozumiesz. Musisz to poczuc. :]
Ostatnio edytowano 2009-01-05, 22:22 przez Drador, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-01-07, 20:00 Upload: 0.00 MB

A ja sie wypowiem xD a co mi tam, nie bylem bo nie chcialem tam byc. Nie przepadam za gosciem i tyle, dla mnie jest perfidnie sztuczny. Widzialem filmik z jakiegos sporawego eventu gdzie gral i te jego sztucznie usmieszki i kontakt z publicznoscia...usmiechal sie tylko kiedy kamera byla przy jego mordzie, wiec dla mnie jest sztuczny to raz...

Druga rzecz ktora mnie w nim irytuje to jego audycja. Jak nasz Daniel powiedzial ma byc tam Trance & Progressive. ze jakis trance mu sie tam trafi to fakt ale progressive to ja slyszalem tam pare razy nie wliczam remixow Inpetto i tym podobnych Deadmausow bo to nie jest muzyka xD

Skoro nie podszedl po zagraniu do fanow aby podpisac plyty or something to jest wielka ciota ;) Nawet Tiesto ma wiecej szacunku do ludzi bo z tego co wiem po znajomych ktorzy odwiedzali sporo jego imprez zawsze po wystepie nawet krotszym podchodzil do fanow i staral sie zlozyc kilka autografow i zamienic pare slow ;)
Kontakt z tlumem czyli takie pierdolenie, kiedys mowili ze to Tiesto ma swietny kontakt z tlumem, bo grajac potrafi nim manipulowac moze i to byla jakas prawda.

anita napisał(a):
Uwielbiam jak na temat imprezy wypowiadaja sie ludzie, ktorzy na Niej nie byli...

:pks: kazdy ma prawo do wyrazenia wlasnego zdania i odczuc.

anita napisał(a):
Ja bylam i podpisze sie pod zdaniem tych, ktorzy uznali Armin Only za event roku. Nie trzeba byc zakochanym w muzyce i setach Armina,ale trzeba przyznac ze klimat potrafi zrobic jak zaden inny! A na ten temat moge sie juz wypowiedziec....

Nie on robi klimat tylko Ci ktorzy odpowiadaja za organizacje imprezy ;) On tam idzie pokazac swoj ryj, pograc kawalki ktore przygotuja mu inni, tak jak wszystkim ktorzy biora kupe kasy za imprezy i graja z dnia na dzien, wiadomo ze nie znajdzie w tak malym odstepie czasu chwili aby ulozyc wlasna tl do zagrania, taka pogon za kasa ;)

anita napisał(a):
Po nim tez stwierdzilam, ze w Polsce chyba juz nic lepszego mnie nie czeka.

przeciez w Polandii jak do tej pory nie zdarzylo sie zeby po duzym evencie ludzie byli zadowoleni wiec czego wymagasz? ;)

kontra napisał(a):
anita, +1. tylko, ze tutaj jesli masz odmienne zdanie to nie masz co liczyc na pozytywne odpowiedzi ;)

Naucz sie przyjmowac krytyke a dopiero wypowiadaj sie i dyskutuj.

Cytuj:
zadna rewelacja bilety nawet jak za darmo by byly to bym na niego nie poszedl. Niewiem co tym gnobie ludzie widza?? Armin jest przereklamowany i Arminizm sie wypalil. Ale tak sie ludzie nauczyli i sa naiwni ze go wpuszczaja do polski

Gdyby w tym kraju nikt nei reklamowal gowna i "didzejuff" tylko muzyke wszechstronna, stacja ktora kroluje nie bylaby Eska i jej hity sprzed 3-4 lat to i ludzie zachowywali by sie inaczej i byli by inni. Prosty przyklad jak to nasi rodzimi producenci maja "wyjebane" na opinie ludzi. sutek napisal do Millera z wlasna opinia na temat jego produkcji po czym zostal zbluzgany. Proste? On ma wyjebane na to bo klepie wszystko na jedno kopyto i sprzedaje wpizdziet!

Co do gadania na audycji. Kojarzy mi sie z Hazelem i jego slynnymi pozdrowieniami rotfl za niedlugo szwab zacznie krzyczec. Dla mnie jesli jest audycja (set) to ma byc muzyka a gadania jak najmniej a najlepiej wcale ;) Ja chce sluchac pieknie dobranych kawalkow, przejsc a nie goscia ktory gra. Niech sie skupi bo zacznie koniki puszczac...ah zapomnialbym. Nie zacznie konic bo on gra z softu ktory sam mu bpmy ustawia, szkoda... :<
zaden DJ po imprezie nie powie ze byla ch**owa, bo wie ze nastepnym razem moze tu wrocic zagrac podobnie i miec wiecej kasy, nikt na siebie nie psioczy ze cos zrobil zle jesli tylko on to zauwaza a wiekszosc ludzi tego nie widzi ;)

Dla porownania. Wczoraj nabylem set z 99 roku Paula Oakenfolda, ktory dla mnie jest numerem jeden ze wzgledu na rozmaitosc styli w jakich sie umie odnalezc a takze jego produkcje. Nie sa puste jak Arminowe czy innych majacych parcie na pieniadz. Set znakomity, dobry trance technika jak z dawnych lat. Bo? Nie bylo softu. Znalazlem tez gdzies stary set Armina, ktory o dziwo byl o wiele biedniejszy niz Oakenfolda.

Thomass napisał(a):
A jest popularny dzlaczego ?? bo w radio lecialo in & out of love i ludzie dostali szalu na punkcie Armina i co zrobili ?? wybrali go dj nr.1 co nie oznacza ze jest to dobry wybor moim zdaniem Nilsen powinien zostan number 1 w 2008 ale nie zostal bo ludzie glosowali na oklepanych i slawnych, no moze po za A&B bo oni to na duza skale slawni nie sa.

Dokladnie. Sam sie przyznal ze ten kawalek jest wypuszczony dla kapuchy, widocznie za malo sie nachapal xD Nilsen? Z calym szacunkiem ale nie pokazal nic az tak powalajacego zeby juz mial wskoczyc na 1wsza pozycje.

Cytuj:
Mejbi to mial byc kawalek promujacy jego nazwisko i przez to chcial zeby ludzie bardziej zaglebili sie w muzyke Trance :wink:

In & Out of Love to nie jest trance, bez urazy ;)

Daniel napisał(a):
Ja przez takich ludzi wstydze sie przyznawac do muzyki ktora kocham.

Przeciez ty kochasz Monike xD (wybacz, musialem rotfl )

Pozdro! ;)

Post Napisane: 2009-01-07, 20:06 Upload: 0.00 MB

rozpostrzalymi napisał(a):
Daniel napisał(a):
Ja przez takich ludzi wstydze sie przyznawac do muzyki ktora kocham.

Przeciez ty kochasz Monike xD (wybacz, musialem rotfl )

Spoko, wybaczam... :)
Ale!
rozpostrzalymi napisał(a):
Z calym szacunkiem ale nie pokazal nic az tak powalajacego zeby juz mial wskoczyc na 1wsza pozycje.

Na 1-sza moze nie, ale pokazal klase... jednak o ty pisalem wczesniej.
Ostatnio edytowano 2009-01-07, 20:07 przez Daniel Craft, łącznie edytowano 3 razy

Obrazek

Post Napisane: 2009-01-07, 22:49 Upload: 0.00 MB

Thomass napisał(a):
A jest popularny dzlaczego ?? bo w radio lecialo in & out of love i ludzie dostali szalu na punkcie Armina i co zrobili ?? wybrali go dj nr.1

pozwole sobie zacytowac pewne osoby
- co Ty sluchasz Trance'u ? :OO

- eeee, ja zadnych trancow nie slucham, ale podoba mnie sie jego kawalek z Sharon den Adel ^^

i to mnie w tym wszystkim najbardziej wku*wia :)
Ostatnio edytowano 2009-01-07, 22:51 przez kLoNiK_, łącznie edytowano 1 raz

Post Napisane: 2009-01-07, 23:15 Upload: 0.00 MB

Cytuj:
pozwole sobie zacytowac pewne osoby

- co Ty sluchasz Trance'u ? :OO

- eeee, ja zadnych trancow nie slucham, ale podoba mnie sie jego kawalek z Sharon den Adel

Bo w wersji radiowej ten utworek nie ma zbyt wiele wspolnego z Trance`m, ale w remixach Blizzarda czy Duranda nie jest wcale taki zly i podejrzewam ze gdyby w radio puszczali ten utowr w remixach to nie zostalby tak goraco przyjety jak w wersji radiowej :wink:

Skocz do: