Post Napisane: 2007-05-02, 21:04 Upload: 0.00 MB

Airbase - Escape & For The Fallen - Promo Vinyl - 2006 - TGX

Az nie za bardzo wiem co moglbym tutaj napisac. Te dwa niesamowite utwory nie sa najnowszymi produkcjami, ale powiedzmy ze zostaly wrzucone na specjalne zamowienie. Ten vinyl trzyma w sobie dwie najpotezniejsze produkcje liryczne w historii muzyki "Essential Trance". Pierwszy tytul czyli "Escape" zostal zagrany w wielu prestizowych setach, a miedzy innymi na YearMix'ie Buuren'a. Natomiast "For The Fallen" nie byl grany w zasadzie nigdzie a jest o wiele bardziej "wyzwalajacy emocje". Poprostu piekna, wysmienita ... kunsztowna i szalenie artystyczna gra na pianinie, polaczona z pomyslem i profesjonalizmem tworzenia lini melodyjnej Jezper'a SÄ?sderlund'a (as Airbase) ustawila go w niezwykle korzystnym swietle. Autor takich dziel jak: "Emotion"; "Genie"; "Initially"; "Pandemonium"; "Ocean Realm"; "Sinister" czy w koncu "One Tear Away" zawdziecza sobie rowniez tego vinyla i co prawda kazdy kawalek byl wyjatkowy na swoj sposob to "Escape" i "For The Fallen" staly sie najpotezniejszymi liderami lirycznych brzmien na scenie muzyki Essential'owej (Progresywnej). Polecam kazdemu ten vinyl.

W TYM TEMACIE PROWADZIMY TYLKO DYSKUSJE NA TEMAT TEGO VINYLA
ABY POBRAC RELEASE ODWIEDZ TEN TEMAT
Ostatnio edytowano 2007-11-05, 21:19 przez Orn, łącznie edytowano 2 razy

Post Napisane: 2007-05-02, 21:39 Upload: 0.00 MB

Orn napisał(a):
Zwykle tego nie robie, ale przy tym vinylu nalegam na edity po sciagnieciu, brak takowych bedzie nagradzany.

Troche przestraszyles tym ludzi i pewnie dlatego nie pobieraja ;D
Ja wlasnie sobie dodaje do kolejki tego relka ;) i ide spac :P
Jak wstane za godzine albo dwie to sobie przeslucham i postaram sie cos napisac ;)
Jesli nie to mozesz mi dac warna nawet teraz (ile chcesz) i tak sobie zdejme xD
Za upload oczywiscie dzieki wielkie ;) koleny bardzo dobry z Twojej strony :)
Pozdrawiam :)

Post Napisane: 2007-05-02, 21:58 Upload: 0.00 MB

[K]r2y$_eQ napisał(a):
Jesli nie to mozesz mi dac warna nawet teraz (ile chcesz) i tak sobie zdejme xD

hehe ... nie no nie bede nikomu za cos takiego warnow dawal :D chcialem zeby powaznie wygladalo :D ... wiesz tak powaznie to ten vinyl to straszny kozak ... chcialem ludzi zmobilizowac zeby ruszyli glowami i cos wymyslili w odpowiedzi na ten temat ... ;)

Post Napisane: 2007-05-03, 01:09 Upload: 0.00 MB

Oj oj.. musze przyznac, ze po raz kolejny zawiodlem sie na Airbase ;/ znowu cholerna komercha pomieszana z wiksa i nie wiadomo czego tu wiecej? Z kogo on bierze przykla? C-Bool vs Kalwi & Remi meets Clubbasse feat A-LeeX ;/ yhh porazka ;/
Dobra teraz pisze powaznie :D

Zajebisty vinylek :D
Co prawda w tym Escape troche poczatek nie pasuje do dalszej czesci utworu ;) A raczej zbyt gwaltownie przechodzi z tych delikatnych chilloutowych klimatow na poczatku do mocniejszych trance'owych... ogolnie czuc tutaj, ze to on ;) bo gosciu ma swoj styl.. slysze tu wyraznie, ze paluchy maczal koles odpowiedzialny za "Changes" (chodzi mi o Inner State aka Airbase :>) Po tym, wg mnie niezbyt udanym przejsciu dalej juz wszystko kreci sie calkiem konkretnie i bardzo ladnie sie uspokaja, zeby ustapic miejsca pieknej melodii, ktora przewijam juz chyba trzeci raz do poczatku :D
I do konca juz jest ladnie... nie mozna sie oderwac ;) Mozna sie zamyslic i odplynac dosc daleko :P
Co do For The Fallen to tutaj rozloze to troche bardziej od strony technicznej :P Zajebsite loopy na poczatku :P Takie proste, ale jakie chwytliwe :) Calkiem przyjemnie… tak nie mocno ani nie chilloutowo :) po prostu w sam raz, zeby sie zrelaksowac ;) Melodyjka podobna do tej z utworu oznaczonego numerem 1 ;) jednak nieco zmieniona i przypomina mi troche utwor Ellen Allien – Sehnsucht jednak tamten byl bardziej house’owy, powiedzialbym nawet elektroniczny (W styl nowych hymnow LoveParade czy MayDay), jednak kompozycja dosc podobna ;) ni to typowy trance, ni to drum’n’bass czy breakbeat ;) ot taka produkcja, ktora mocno chwyta za uszy :D Ktora moj FooBar odtwarza juz chyba z osmy raz ;)
Tam w momencie 3 minuty i 50 sekund jest przegiecie troche z tym bassem, ale jak sie pianinko wkreca, a za nim glowne melo juz jest pieknie :)
Pomimo tego, ze utwor dosc mocny to mozna sie przy nim wyciszyc… przynajmniej mi sie udalo ;) Dalej nie wiem co moge o tym pisac, bo juz mi sie wlaczyla kompilacja z tegorocznego Mejdeja :P
W sumie teraz zauwazylem czemu ludzie nie ssaja ;) data vinyla to styczen tego roku wiec pewnie sporo ludzi juz to ma, a dla nich (wiekszosci) nie liczy sie dyskusja czy samo wyrazenie swojej opinii na temat muzyki tylko jej pobieranie ;/ troche szkoda :( ale niech maja za swoje i ja ukryje to co tu napisalem ;)

Vinyl: 9.8 / 10 !
Jeszcze raz dzieki wielkie za wrzutke, bo pomimo tego, iz release ukazal sie w czasie kiedy jeszcze lapalem nowosci na biezaco to tego vinylka akurat nie posiadalem w zbiorach tak wiec podziekowanie jeszcze wieksze za podanie takiego cuda prosto pod uszy :)
Pozdrawiam i lece dalej loic w Hirolsow :D

Post Napisane: 2007-05-03, 08:58 Upload: 0.00 MB

Ten Vinyl to istne cudo ... racja :) mysle ze kazdy komu w sercu gra cos takiego powinien choc przylaczyc sie do dyskusji ... a wtedy ... ;) wyszly by na jaw nowe aspekty ;) ... a w ogóle to hmm... tutaj pod hidem wrzucam mid'a z utworu "Escape" czyli malym chlopczykom posluzy jako dzwonek do telefonu z lat 90'tych ;D a Dj-om amatorom do ewentualnych prob remixowania "Escape":

Hidden text. Registration required.

Co do breakowosci "For The Fallen" zdecydowanie mialem problem jeszcze wtedy gdy vinyl sie ukazal zeby odroznic coz to do konca jest ... "Dla upadlych" jest poprostu pierwiastkiem muzyki progresywnej ... Beat laczy w sobie strukture nasycenia muzyka "Break-Beat", ale sample ktore tworza linie beatu sa bardzo Trance'owe, melodia utworu jest grana na stringach czesto przeciagnietych az w koncu wchodzi piekne piano ;) ... bass jest mocny faktycznie ...

Post Napisane: 2007-05-03, 09:05 Upload: 0.00 MB

Wiedzialem ze czegos mi brakuje, po awarii dysku nie mialem tego...
Pozwole sobie uzupelnic braki gdyz slyszalem ten vinylek doslownie raz i to przesluchujac na szybko tylko, a fakt faktem ze tak sluchajac nie da sie wydobyc nic ciekawego z tjuna.
Jako zagorzaly fan Airbase na pewno wroce z editem ;)

[ Dodano: 2007-05-03, 09:21 ]
escape:

Rozplywam sie jestem w trakcie sluchania i stwierdzam ze ta piekna melodia wciaga mnie coraz dalej i dalej na dodatek wlaczyl sie delikatny vocal co jeszcze bardziej podnosi morale tego kawalka ;)
Rozkreca sie czyli teraz szczytujemy ;)
Tutaj lekko sie zawiodlem bo podupada melodia [K] dobrze mowi delikatny kawalek ktory mogl dalej sie ciagnac przeobrazil sie w potworka :/
Dobrze ze chociaz koncowka jest w miare do przelkniecia uff 8)

For The Fallen
Poczatek jak bym slyszal mallancie :lol: zacik ;)
Widac ze drugi kawalek podchodzi bardziej pod Tech-Trance od samego poczatku po kicku widac. Dalej jest to samo jak zaczyna powoli wchodzic melo.
Wiadomo ja bym zrobil to inaczej poczatek zachecal do ostrzejszych rytmow liczylem ze bedzie delikatny progressive ale sie zawiodlem :(
Drugi kawalek totalna klapa :/ bardziej przypomina mi Drum'n'bass polaczony z linia melodyjna trance.

Ogolem drugi kawalek skopal caly vinyl o ile pierwszy jest tak naprawde na poziomie o tyle drugi jest odmiennoscia pierwszego...

7+/10

Post Napisane: 2007-05-03, 16:03 Upload: 0.00 MB

O maj Gad xD

Teraz dopiero do mnie dotarlo dlaczego tego nie mam!
Wyzej napisalem, ze data to styczen tego roku.... a teraz jak sobie ukladam w katalogi releasy to patrze, ze to jest styczen roku 2006 xD Ha! a cala kolekcja od listopada 2005 do maja 2006 poszla mi sie je**c jak mi sie spalil HDD rok temu wiec wszystko jasne :D
No to takie wyjasnienie dlaczego nie posiadalem tego vinyla xD
Pozdrawiam :P

Post Napisane: 2007-05-03, 16:34 Upload: 0.00 MB

O jasna dupa :? Poziom komentarzy przy tym relku jest na bardzo wysokim poziome z tego co tu czytam :P Jakies melo basy progres itp. :oops: Airbase kojarze z takieo numeru jak One_Tear_Away 8) Zobacze i ocenie choc poziomem komentarzy ciezko bedzie dorownac bo ja sie po prostu nie znam xD Trance to ma byc trance i tyle ma miec moc i energie xD
A jak nie ma to wedruje do kosza bo jak mi sie nie podoba to publice na parkiecie tym bardziej xD pozdrawiam i dzieki :wink:

Post Napisane: 2007-05-04, 07:27 Upload: 0.00 MB

o widze ze tu pan Gracz muzyczny chce zagrac ludziom na parkiecie Airbase ... ufff... sadzisz ze polscy klubowicze przezyja tego typu probe xD ? ... w polsce chyba utwory takie "For The Fallen" sa stanowczo zakzane ... za to pakito living on video i moving on stereo jak najbardziej wskazane ... to jest blizna na twarzy muzyki umownie nazywanej "Trance" to jest straszne ... i przykre ... !

Post Napisane: 2007-05-07, 23:47 Upload: 0.00 MB

Many thanks for this upload :) I??´m really happy I find it...many thanks again!!! :oops:

Post Napisane: 2007-05-09, 06:57 Upload: 0.00 MB

Orn napisał(a):
o widze ze tu pan Gracz muzyczny chce zagrac ludziom na parkiecie Airbase ... ufff... sadzisz ze polscy klubowicze przezyja tego typu probe xD ? ... w polsce chyba utwory takie "For The Fallen" sa stanowczo zakzane ... za to pakito living on video i moving on stereo jak najbardziej wskazane ... to jest blizna na twarzy muzyki umownie nazywanej "Trance" to jest straszne ... i przykre ... !

Widze ze mamy takie samo zdanie xD Dlatego ja nie szlajam sie po klubach bo to nie ma sensu xD jeszcze bym sepse zlapal albo sie zavixowal xD

Post Napisane: 2007-07-02, 07:30 Upload: 0.00 MB

:D

Post Napisane: 2007-07-04, 22:11 Upload: 0.00 MB

No to trzeba miec. A widzac komentarze to po prostu trza :P

Escape mialem juz wczesniej ale jakas slaba wersje i co najwazniejsze krotka :? No ale ta jest niesamowita. Sama wejsciowka mnie rozbroila a o dalszej czesci juz nawet nie mowie :P Doskonala produkcja - jak wiekszosc u Jezpera z reszta :wink: To co kocham najbardziej, z deczka mroczne melo plus swietne efekty daja po prostu cos niesamowitego.
Drugi utwor rownie swietny, jak nie lepszy :wink: Nie bede rozpisywal swoich wrazen, bo to, co najwazniejsze napisal juz Orn :wink: Powiem tylko tyle, ze leze bo mnie to powalilo na kolana :wink:
BB)

Post Napisane: 2007-07-05, 14:24 Upload: 0.00 MB

no to jak widze takie kometarze to sadze ze warto sciagnac :D dzieki za upka i pozdro .
jak przeslucham wroce z editkiem :)

Escape :
Ladny lagodny poczatek lecz w dalszej czesci to chyba za szybkie jest :P nie pasi do poczatku utworu :/
ale ogolnie dobra nutka :)
For The Fallen :
Pierwsze 30 sekund mi sie nie podoba :P rezta juz calkiem calkiem :D od 1min 50 cos sekund zaczyna sie dobry moment ktory ciagnie sie juz az do konca :D

Ogolna ocena moja to 8+/10 :)

Post Napisane: 2008-03-23, 22:50 Upload: 0.00 MB

lubie produkcje airbase a tego starego releasa nie mialem
wiec trzeba bylo to oczywiscie nadrobic
jednak te nutki mnie nie zachwycily jak dla mnie sa
bardzo slabe ... ale dzieki za trud wlozony w up :wink: pozdro
Skocz do: