Oj oj.. musze przyznac, ze po raz kolejny zawiodlem sie na Airbase ;/ znowu cholerna komercha pomieszana z wiksa i nie wiadomo czego tu wiecej? Z kogo on bierze przykla? C-Bool vs Kalwi & Remi meets Clubbasse feat A-LeeX ;/ yhh porazka ;/
Dobra teraz pisze powaznie :D
Zajebisty vinylek :D
Co prawda w tym Escape troche poczatek nie pasuje do dalszej czesci utworu ;) A raczej zbyt gwaltownie przechodzi z tych delikatnych chilloutowych klimatow na poczatku do mocniejszych trance'owych... ogolnie czuc tutaj, ze to on ;) bo gosciu ma swoj styl.. slysze tu wyraznie, ze paluchy maczal koles odpowiedzialny za "Changes" (chodzi mi o Inner State aka Airbase :>) Po tym, wg mnie niezbyt udanym przejsciu dalej juz wszystko kreci sie calkiem konkretnie i bardzo ladnie sie uspokaja, zeby ustapic miejsca pieknej melodii, ktora przewijam juz chyba trzeci raz do poczatku :D
I do konca juz jest ladnie... nie mozna sie oderwac ;) Mozna sie zamyslic i odplynac dosc daleko :P
Co do For The Fallen to tutaj rozloze to troche bardziej od strony technicznej :P Zajebsite loopy na poczatku :P Takie proste, ale jakie chwytliwe :) Calkiem przyjemnie… tak nie mocno ani nie chilloutowo :) po prostu w sam raz, zeby sie zrelaksowac ;) Melodyjka podobna do tej z utworu oznaczonego numerem 1 ;) jednak nieco zmieniona i przypomina mi troche utwor Ellen Allien – Sehnsucht jednak tamten byl bardziej house’owy, powiedzialbym nawet elektroniczny (W styl nowych hymnow LoveParade czy MayDay), jednak kompozycja dosc podobna ;) ni to typowy trance, ni to drum’n’bass czy breakbeat ;) ot taka produkcja, ktora mocno chwyta za uszy :D Ktora moj FooBar odtwarza juz chyba z osmy raz ;)
Tam w momencie 3 minuty i 50 sekund jest przegiecie troche z tym bassem, ale jak sie pianinko wkreca, a za nim glowne melo juz jest pieknie :)
Pomimo tego, ze utwor dosc mocny to mozna sie przy nim wyciszyc… przynajmniej mi sie udalo ;) Dalej nie wiem co moge o tym pisac, bo juz mi sie wlaczyla kompilacja z tegorocznego Mejdeja :P
W sumie teraz zauwazylem czemu ludzie nie ssaja ;) data vinyla to styczen tego roku wiec pewnie sporo ludzi juz to ma, a dla nich (wiekszosci) nie liczy sie dyskusja czy samo wyrazenie swojej opinii na temat muzyki tylko jej pobieranie ;/ troche szkoda :( ale niech maja za swoje i ja ukryje to co tu napisalem ;)
Vinyl: 9.8 / 10 !
Jeszcze raz dzieki wielkie za wrzutke, bo pomimo tego, iz release ukazal sie w czasie kiedy jeszcze lapalem nowosci na biezaco to tego vinylka akurat nie posiadalem w zbiorach tak wiec podziekowanie jeszcze wieksze za podanie takiego cuda prosto pod uszy :)
Pozdrawiam i lece dalej loic w Hirolsow :D