Register

Please register to see whole board

Post Napisane: 2008-03-05, 20:45 Upload: 0.00 MB

Bylo juz o nim kilka tematow, ale nie bylo chyba zadnego dokladniej opisujacego wiec tamte w kosz, a ja zakladam nowy :)
Wiec tak. Serwerek oferuje darmowe konta o pojemnosci 5GB i nielimitowanym transferze w dol i w gore. Kont oczywiscie mozna miec kilka. Maksymalny rozmiar wrzucanego pliku to 100MB. Rejestracja to zaledwie kilka sekund - wpisanie maila oraz hasla, nie trzeba nawet konta aktywowac, a po zarejestrowaniu jestesmy automatycznie logowani na swoje konto.
Predkosci uploadu osiagam tam maksymalne jakie moge, ale jestem pewny, ze mozna o wiele wiecej :P Jesli chodzi o download to rowniez maksimum mojego lacza. Maksymalna ilosc pobieranych plikow jest zalezna od obciazenia serwerow; niekiedy uda mi sie pobierac jednoczesnie po 4-5 plikow, a czasem nie chce ruszyc nawet dwoch tak wiec ciezko to okreslic jednak duzym plusem jest brak jakichkolwiek kodow weryfikujacych czy limitow ilosci pobranych danych w jakims czasie - mozna pobierac plik za plikiem bez zadnych problemow.

Dzieki wbudowanemu Multiuploaderowi lub zewnetrznemu 4shared uploaderowi mozemy dodac kilka plikow do kolejki. Osobiscie nie polecam zewnetrznego programu, bo czesto lubi przerwac wysylanie, a przynajmniej lubil kiedy jeszcze go uzywalem. Wbudowany Multiuploader jeszcze chyba nigdy mnie nie zawiodl, a uzywam go prawie rok ;)
Serwer posiada wyszukiwarke plikow, dzieki ktorej mozemy latwo wyszukac pliki udostepniane przez innych uzytkownikow. Sami mozemy zabronic udostepniania swoich plikow w wyszukiwarce lub na to zezwolic (info - wypelnione pole = zezwolenie na wyszukiwanie naszych plikow).
Dodatkowo aby uchronic sie przed 'wlamaniem' do naszego folderu mozemy go deaktywowac przez co uzytkownicy, ktorzy otrzymaja link do jednego pliku nie beda widzieli informacji o folderze, w ktorym dany plik sie znajduje i nie beda mogli tego folderu przegladac. (info).
W jakim celu wypada blokowac foldery?
Otoz kiedy nasz folder jest aktywny i udostepnimy komus link do pliku z tego folderu to na stronie pobierania udostepniony jest odnosnik do tego folderu (screen). W takiej sytuacji niepowolane osoby moga przegladac zasoby znajdujace sie na naszym koncie lub osoby z forum moga pobierac pliki bez pisania postow/stawiania piw :< Jesli folder bedzie nieaktywny to takiej mozliwosci nie bedzie (chyba, ze pliki beda udostepniane w wyszukiwarce - czytaj wyzej :P).
Oprocz tego wszystkiego to standardowe: usuwanie, kopiowanie, zmienianie nazw, przenoszenie wrzuconych plikow itp ;)
Serwerek polecam wszystkim, ktorzy maja dosc wystepujacego prawie wszedzie rapidshare :D

Autor postu: [K]r2y$_eQ otrzymal za niego - 2 podziekowan: Kozak, Szeryf

Post Napisane: 2008-03-09, 15:32 Upload: 0.00 MB

bardzo dobry temat i zarazem przydatny
osobiscie mam konto na 4shared jest to bardzo dobry serwer jeden z moich ulubionych
a mam tylko 2 ulubione - 4s i rs :P
fajnie Krzys ze napisales sporo tez o konfiguracji konta
za to z mojej strony leci browarek w Twoja strone :)

Post Napisane: 2008-03-09, 23:19 Upload: 0.00 MB

dzieki wariat za maly manual 4shared ;]

Post Napisane: 2008-07-01, 23:40 Upload: 0.00 MB

jak wam sie z tego serwera sciaga pliki ktore waza okolo 100mb?

Post Napisane: 2008-07-01, 23:55 Upload: 0.00 MB

Jesli chodzi o pliki o wadze 100 mb, to u mnie nie ma roznicy czy to te czy po 30 - 40 mb, i zazwyczaj download mam maksimum czyli 124 kb/s. :)

Obrazek

Post Napisane: 2008-07-01, 23:55 Upload: 0.00 MB

no to git bo akurat laduje cos duzego na 4s a sie martwilem o moich robaczkow xD

Post Napisane: 2008-07-02, 19:36 Upload: 0.00 MB

co daje reflink w 4shared? :>

Post Napisane: 2008-07-02, 20:05 Upload: 0.00 MB

Szeryf, jedno z firm hostingowych placi za 20k sciagniec 25$

Post Napisane: 2008-07-02, 20:52 Upload: 0.00 MB

Tutaj jest to, ze jak ktos zalozy z mojego refa platne konto to ja mam za to co on im zaplaci 20% rotfl dopiero jak podalem tutaj link to to doczytalem xD xD wiec chuj z tego refa w sumie :D

Post Napisane: 2008-07-13, 16:48 Upload: 0.00 MB

Szeryf, Uff, tak sie martwiles o moje Tiesto, moj ty robaczku! :*

Post Napisane: 2009-02-03, 21:52 Upload: 0.00 MB

Dla osob wrzucajacych na 4shared.com i chcacych zareklamowac forum maciupcim nakladem pracy:

wchodzimy do swojego folderu i wybieramy ktorys z plikow tak jak na obrazku ponizej (kliknij, aby powiekszyc)
Obrazek
Gdy wybierzemy dany plik ukazuje nam sie takie oto okienko jak ponizej (kliknij, aby powiekszyc)
Obrazek
i w ten oto sposob efektem naszej pracy jest w pelni funkcjonalny link do uploadu zawierajacy przy okazji SKUTECZNA reklame dla forum:
Obrazek

Post Napisane: 2009-04-10, 12:10 Upload: 0.00 MB

Od dosyc dawna korzystam z tego serwera .. i zostane przy nim napewno :P !
polecam :):)

.. bo muzyka to nasza pasja !

Skocz do: