Post Napisane: 2006-01-28, 20:14 Upload: 0.00 MB

jak w temacie. Poszukuje programow do mixowania muzyki. Jednak chcialbym miec cos zaawansowanego a jednoczesnie prostego. Programw ktorym mozna wykorzystac np efekt echa lub jakies fajne przejscia a nie tylko sciszanie.Z gory wielkie THX. Bardzo licze na wasza pomoc. Zauwazylem, ze na Forum jest duzo osob zajmujacych sie tym temattem dlatego chcialem zapytac. Jeszcze raz z Gory dzieki :)

Post Napisane: 2006-01-28, 20:52 Upload: 0.00 MB

Taktor DJ Studio 3 jak sie nie myle to ma
reverb
delay
phaser
i cos jeszcze :P
jest gdzies na forum w programach ;)

Post Napisane: 2006-01-28, 22:55 Upload: 0.00 MB

Obecnie mam go w wersji 2 i mam mieszane uczucia wobec niego. wersji 3 niewidzialem jeszce. moze jest lepsza. no nic zobacze. Dzieki wielkie. Czy sa moze jeszcez jakies inne porgramy godne polecenia ??

Post Napisane: 2006-01-29, 00:28 Upload: 0.00 MB

wersja 2 jest jak dla mnie najlepsza i tyle. Co prawda nie ma efektow za duzo a w sumie to prawie wcale ich nie ma :P ale jest latwy w "obsludze" wszystko jest "pod reka" a w trojce ze tak brzydko powiem "nasrane" zmieniac te wrzystkie strony zeby wlaczyc jeden efekt a inny wylaczyc itd :? wiem ze niektorzy moga nie wiedziec o co mi chodzi ale nie mam czasu tlumaczyc dokladnie :P
Pozdro ;)

Post Napisane: 2006-01-29, 00:42 Upload: 0.00 MB

Ja do miksowania uzywam VDJ v,2 iles tam polecam mam jeszcze dodatkowe sample to mozna niezle sie pobawic tam :D pozdro

Post Napisane: 2006-01-29, 00:57 Upload: 0.00 MB

ok. zaalukam tez to. dzieki :)

Post Napisane: 2006-01-30, 03:23 Upload: 0.00 MB

jezli chodzzi o mixowanie polecam Virtual dj 2.03 :) + evekty jakies 230 mb zajumuje ale .WARTO jest tam wsyztko co potzebne jest do naprawde urozmaicenia mixa poczonwszy od Reverba ,Flangera a skonczywszy na Cut 6000 . No moze sprawa synth bpm jest trudna bo najlepiej sie to robi manualnie ale jezeli ktos umie to nie ma problemu :) POZDRO

Post Napisane: 2006-01-30, 08:28 Upload: 0.00 MB

Oj Alex i tu sie z Toba nie zgodze ... :) haaaaaaa ... a mianowicie jak bylem poczatkujacy sam kiedys prosilem o pomoc ... odnosnie takich programow ... osobe ktora w branzy muzycznej ... znaczy sie jest profesjonalnym Dj'em od dwoch jak nie wiecej lat i ta osoba mi polecial calkowicie co innego ... :) Wiec sluchajcie wszyscy jaka jest moja rada ... :) bo rowniez wiem co nie co ( nawet duzo ) na temat takich wlasnie programow ... :) gdyz wiele takich programow przetestowalem ... i posiadam wiedze ktore sa odpowiednie ... :) Oczywiscie Alex nie chce sie z Toba w jakikolwiek sposob sprzeczac ... ze sie wymadrzam czy cos w tym stylu ... :) Ale rowniez wiem swoje ... :) gdyz siedze w tej branzy ... juz rowniez dobry czas ... i wiem naprawde sporo ... :) ( moze nie za duzo ... ale caly czas sie doksztalcam :) )

A mianowicie ... :) szukasz programu do miksowania ... :) Alex polecil ci Virtual Dj ktorego ja Ci za cholere nie polecam ... gdyz programy takie jak Virtual Dj czy Atmix sa programami dla dzieciakow jednym slowem ... :P :P

Ja Ci to napisze troszke w inny sposob ... :)

:arrow: Jezeli chcesz sie naprawde perfekcyjnie nauczyc i opanowac ustawianie tempa, dopasowywanie master tempa, wchodzenie od bitu to polecam CI program ktory jest odwzorowaniem prawdziwego sprzetu Dj'ejskiego ... na ktoym programie sam sie uczylem .. a potem gdy przeszedlem na prawdziwa konsole to nie mialem naprawde zadnych problemow ... Tym programem jest BPM Studio ... i tak jak wspomnialem wczesniej na nim sie naprawde swietnie nauczysz i dporacujesz to co napisalem powyzej ... :)

:arrow: Jezeli dopanujesz tempo, master tempo, wchodzenie od beat'u do perfekci ... przyszedl czas na sklejanie fraz ... :) Na BPM Studio rowniez mozesz sie tego nauczyc ... ale osobiscie uwazam ( i nie tylko ja ale wiekszosc Dj'ei ) ... iz najlepszym programem aby robic frazy ( czyli przejscie z utworku na utworek ) ... jest program Traktor Dj Studio ... ktory jest najlepszy do tego bez watpienia ... bo masz niesamowicie duze pole manewru do robienia fraz ... :) Rowniez sie na nim uczylem fraz ... i teraz naprawde za kazdym razem podczas grania w klubie ... :) Rozkminiam coraz to lepsze wejscia ... :)

Tak wiec moja rada jest taka jak powyzej ... :) A sam juz zadecydujesz co bedzie dla Ciebie najlepsze ... :) Mam nadzieje ze w jakis sposob pomoglem ... :)

Pozdrawiam ! :)

Post Napisane: 2006-01-30, 12:34 Upload: 0.00 MB

hmm no ja sie w bpm baweilem i co jakos jeszce latwiej niz w V dj <lol2>a tak w ogóle tp po kit komus programy odpalasz 2x CDJ 100 plus jakis nawet sredniek llasy mixer i jazda ;]

Post Napisane: 2006-01-30, 16:54 Upload: 0.00 MB

kleszcz_86 wielkie thx za porade. zaras sobie zassam ten programuik i sie troche pocwiczy.jest tych programow sporo i jako amator nawet testujac je ciezko mi cos powiedziec. Jeszcze raz dzieki..

A tak na marginesie. W jakich klubach grasz?

Post Napisane: 2006-01-30, 22:45 Upload: 0.00 MB

Ja na obecna chwile gram w krakowskim klubie Rally Cafe razem z rezydentem Dj Qnaro ... :) Wystepuje tam goscinnie jak przyjde w piatek czy w sobote i tam pod bacznym okiem z imprezy na impreze doksztalcam sie i wdrazam sie w coraz wiekszy profesjonalizm ... :) Natomiast jestem w trakcie poszukiwan klubu jako rezydent ... :) Ale jest blisko ... :)

Pozdrawiam i ciesze sie ze moge pomoc ... :)

Post Napisane: 2006-01-30, 23:10 Upload: 0.00 MB

Hmm zgodze sie z Kleszczem ze BPM Studio jest najlepszy do nauki dopasowywania tempa itp itd . Kiedys sie nim troche bawilem ale... okazal sie zbyt skomplikowany :P moze przez to ze mialem moze z 11 albo 12 lat :P Tak wiec zrobisz jak uwazasz ale na SAM POCZATEK to moze wlasnie Traktor, bo jest o wiele latwiejszy od BPM ktorego bym polecil "na pozniej"
Takie moje zdanie ale tak jak powiedzialem to do Ciebie nalezy decyzja, czego potrzebujesz. Mysle ze wlasnie Kleszcz wyjasnil wszystko najjasniej tak wiec nie powinienes miec problemow z dokonaniem wyboru.
Pozdrawiam :)

Post Napisane: 2006-01-30, 23:18 Upload: 0.00 MB

ok wielkie dzieki panowie. Pobawie sie tym i tym. tylko jest maly zonk. Nie moge znalezc BPM Studio. Na forum tutaj byl ale link juz niestety niedziala. Macie moze jakies namiary na niego ?

Post Napisane: 2006-01-30, 23:33 Upload: 0.00 MB

Wiesz co ja nic nie objecuje ale postaram sie jutro poprzegladac plyti z instalkami bo gdzies mialem ale nie mam pojecia na ktorej plycie wiec jesli znajdziesz to mozesz wystawic bo nie objecuje ze znajde :) A poki co mysle ze bedziesz mial troche zabawy z traktorem czy chociazby Virtual DJ.
Pozdrawiam :)

Post Napisane: 2006-01-31, 01:07 Upload: 0.00 MB

ok dzieki za poswiecenie. Traktora juz mam to sie narazie nim pobawie z lekka. Aha wlasnie. Ktora wersja traktora jest najlepsza. Obecnie mam wersje 2.6.2

Post Napisane: 2006-01-31, 12:02 Upload: 0.00 MB

Jak najbardziej korzystaj z tej wersji bo jest wedlug mnie jedna z lepszych .. :) wiec smialo mozesz juz powoli zaczynac nauke. Jezeli chodzi o BPM Studio to neistety posiadalem na swoim HDD ale poszlo sie walic .. i niestety juz nie mam :| ale jezeli nikt Ci nie zapoda - to wtedy daj jakos znac .. !! Postaram sie jakos zalatwic .. !! Pozdro .. :)

Post Napisane: 2006-01-31, 16:15 Upload: 0.00 MB

Kurde az nie wiem co powiedziec. Wasza pomoc jest o wiele wieksza niz oczekiwalem. Dzieki wielkie

Post Napisane: 2006-05-14, 12:08 Upload: 0.00 MB

Kolego do mixowania polecam ci super program samplitude 7.0 professional

Post Napisane: 2006-05-14, 12:17 Upload: 0.00 MB

Co do programu "BPM Studio" Podlaczal Ktos juz do niego sluchawki? :) tzn mam podsluch w Traktorze ;) ale nie moge go ustawic w "BPM Studio" ;) a z mila checia bym sobie na nim pogral ;)

Bez podsluchu nie ma szans na dobre przejscie ;) bo program nie ma guzika jak to jest wlasnie w "VDJ" :) do wyrownania bitow ;), a sam jakos nie doszedlem jak tam ustawic podsluch ;) (malo sie nim bawilem)

Z Gory dziekuje za wszelka pomoc :) i prosze Pisac na e-mail: info@aboveandbeyond.pl na GG ;) lub Odpisujcie w tym temacie ;)

Pozdrawiam ;) aaa :music:

Post Napisane: 2006-07-01, 05:22 Upload: 0.00 MB

Witam jesli o mnie chodzi to ostatnio bawie sie najnowszym virtual dj'em w wersji 3.4, oczywiscie na sknie pionka 1000. Mysle ze jest to jeden z ciekawszych pod wzgledem mozliwosci zabawy programikow.

Przez pare ostatnich lat korzystalem z BPM Studio - tez godny polecenia, ma jednak jedna wade. Poszukiwanie utworow po tytulach jest dosc uciazliwe.

Chwilke testowalem Traktora ale najnowsza wersja jest tak piekielnie rozbudowana, ze bez klawiszologii ustawionej pod siebie i wykutej na pamiec, jest ciezko zrobic cos konkretnego.

Innych wynalazkow niz te trzy programiki nie polecam.

Mysle ze gdyby BPM popracowal troche nad rozbudowa swojego programu (mam nadzieje ze juz niedlugo cos wyjdzie, bo obecna wersja to chyba 4.9.7 wiec mam nadzieje ze tak jak za pojawieniem sie wersji 4 i wprowadzeniu master tempo, wersja 5 wprowadzi kilka bajerow :)

Pozdrawiam

BooDzIK

Post Napisane: 2006-08-17, 19:19 Upload: 0.00 MB

Ja osobiscie to jade na Atomix Virtual Dj, bo na Traktora nie chce mi sie za bardzo przesiadac, choc podobno warto. Moim zdaniem to wlasnie te dwa programy kroluja na tym polu, a reszta sie nie umywa. Radze oba sprawdzic i przekonac sie, na ktorym lepiej Ci sie gra.
Pozdrawiam

Post Napisane: 2006-09-02, 12:00 Upload: 0.00 MB

djboodzik napisał(a):
Witam jesli o mnie chodzi to ostatnio bawie sie najnowszym virtual dj'em w wersji 3.4, oczywiscie na sknie pionka 1000. Mysle ze jest to jeden z ciekawszych pod wzgledem mozliwosci zabawy programikow.

Przez pare ostatnich lat korzystalem z BPM Studio - tez godny polecenia, ma jednak jedna wade. Poszukiwanie utworow po tytulach jest dosc uciazliwe.

Chwilke testowalem Traktora ale najnowsza wersja jest tak piekielnie rozbudowana, ze bez klawiszologii ustawionej pod siebie i wykutej na pamiec, jest ciezko zrobic cos konkretnego.

Innych wynalazkow niz te trzy programiki nie polecam.

Mysle ze gdyby BPM popracowal troche nad rozbudowa swojego programu (mam nadzieje ze juz niedlugo cos wyjdzie, bo obecna wersja to chyba 4.9.7 wiec mam nadzieje ze tak jak za pojawieniem sie wersji 4 i wprowadzeniu master tempo, wersja 5 wprowadzi kilka bajerow :)

Pozdrawiam

BooDzIK

programi jest kozak tylko jeszcze jak bys go podlinkowal to bylbym wdzieczny bo chetnie bym lookna co ti ciekawego bo gram zawsze live i chetnie sie pobawie tym sztosem wiec jak bedziesz tak uprzejmy to skorzystam dzeki
Skocz do: