Post Napisane: 2007-02-28, 19:12 Upload: 0.00 MB

jo mam taki problem ;p
nie moge zrobic pelnego formatowania na dysku (200gb) a tak wlasnie zawsze robilem przy nowych dyskach po utworzeniu partycji itd itp
probowalem przez wiersz polecen w windzie, zarzadzanie dyskami, partition magic i instalator widnowsa i dupa nie robi mi pelnego formata.
Niby zaden problem bo mozna zrobic szybkie formatowanie i po klopocie ;p ale chodzi o to, ze mam taki maly bebe problem i chyba nie jest on taki maly ;p
zrobilem wsio jak trzeba tyle ze z szybkim formatowaniem i niby jest ok... wrzucam sobie na niego cos i jest super :| z tym ze nie do konca bo jak probuje to odczytac/skopiowac na inna lub nawet ta sama partycje to dupa wyskakuje Ce-eR-Ce :<
Obrazek
myslicie ze pomogloby cos to pelne formatowanie ? moze mam cos z systemem ? a moze dysk zjebany i nowy mam wziac :>

Post Napisane: 2007-02-28, 20:38 Upload: 0.00 MB

podziel go pierwsze co zrob a nie bebe partycje 200gb :|
powinno pomoc

Obrazek

Post Napisane: 2007-02-28, 20:47 Upload: 0.00 MB

[K]r2y$_eQ napisał(a):
probowalem przez wiersz polecen w windzie, zarzadzanie dyskami, partition magic i instalator widnowsa i dupa nie robi mi pelnego formata.

nie robi czyli co :| zawiesza sie czy jakies komunikaty wywala?

a jak np chkdsk dla tej partycji odpalisz to da rade zeskanowac i zadnych bledow nie ma?

mozesz jeszcze zobaczyc czy z tasma wszystko ok :|

jak cos mi przyjdzie do glowy to napisze jeszcze :)

Post Napisane: 2007-02-28, 21:22 Upload: 0.00 MB

przy kazdej probie formatowania tego pelnego nic sie nie dzieje ;p tzn niby sie cos robi ale sie nie robi bo raczej nie ma mozliwosci zeby przez 4h zrobilo sie az 0% partycji nawet 30gb bo dzielilem go juz na kawalki :| probowalem tez na innych tasmach itd :|
co do skanowania to nie wywalalo zadnych bledow... tzn jak kasowalem partycje calkiemi partition magic chcial reboot zrobic to po uruchomieniu nowym wyskakiwaly jakies bledy #514 jak sie nie myle czy 415 i jeszcze jakis ale walic juz to ;p ide jutro z nim do sklepu :< i niech mi nowy dadza :<
chyba ze macie jakies ciekawe pomysly to pisac ;p przydadza sie na przyszlosc xD
Pozdro xD

Post Napisane: 2007-03-01, 20:04 Upload: 0.00 MB

om3ga napisał(a):
podziel go pierwsze co zrob a nie bebe partycje 200gb :|

mozg se podziel xD na starym mam normalnie max miejsca i smiga xD
a ten jest bebe a dzisiaj zaspalem do szkoly i zapomnialem go wziac ze soba w pospiechu :< :< :< I jutro musze dopiero odniesc :<

Post Napisane: 2007-03-01, 21:17 Upload: 0.00 MB

[K] czy ty nie masz budzika zeby sie normalnie budzic tylko zawsze zaspisz xD a zobacz czy przypadkiem nie masz blokady "Ressonal"

Post Napisane: 2007-03-02, 00:51 Upload: 0.00 MB

omfg
podzielilem go na 8 partycji rotfl i jedna dziala normalnie :lool: kozacki jest xD
jutro sie z nim zegnam xD

Post Napisane: 2007-03-02, 08:10 Upload: 0.00 MB

[K]r2y$_eQ, aja pkt juz nie dostane :< nawet nie sprawdziles mojego sposobu pewnie

Post Napisane: 2007-07-27, 00:46 Upload: 0.00 MB

Sprobuj zrobic mniejsze partycje .Mozliwe jest ze bios nie wykrywa ci tak duzego dysku lub dysk jest do wymiany ;]

Post Napisane: 2007-07-28, 10:32 Upload: 0.00 MB

o lol juz dawno go wymienilem bobyl beb zepsuty ;p z biosem mam wsio ok bo nawet 400 podlaczalem ;p

Post Napisane: 2007-08-21, 20:29 Upload: 0.00 MB

jakby bios go nei wykrywal to by nawet nei sformatowal. Wez partition magica 8 i probuj 'Check for errors', 'bad sector retest' a potem format najpierw na fat32 a potem na ntfs
Skocz do: