Post Napisane: 2007-01-15, 19:30 Upload: 0.00 MB

No wiec tak, jak wlaczam kompa to pojawia mi sie takie cos jeszcze zanim mi sie Windows zaladuje:

Cytuj:
Secondary IDE chanel no 80 conductor cable installed

Warning CPU has been changed Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit

No i tak w Biosie patrzalam, nic takiego tam nie widzialam o CPU jedynie cos z temperatura ale nie dalo sie tam i tak zmieniac. Po za tym wyciagnelam wszystkie kable i po wkaldalam na nowo. Wiec albo cos jest popsute i komputer jakos chodzi pomimo wszystko (mam ten alert ale moge nacisnac F1 i kontynuowac)

Jak ktos cos wie to poprosze info
aha i dodam jeszcze, ze stalo sie to poraz pierwszy kiedy byl u mnie brat i podlaczal do mojego kompa swojego pendrive.. Wtedy komp sie tak o poprostu zresetowal samemu i sie pokazal ten alert. Moze to miec cos wspolnego z tym?

Post Napisane: 2007-01-15, 19:37 Upload: 0.00 MB

ustaw w biosie defaultowe ustawienia i zobacz z inna tasma ;P

Obrazek

Post Napisane: 2007-01-16, 01:26 Upload: 0.00 MB

wyglada ze jakis kabel do HDD lub DVD-Romu jest posypany a tak pozatym z tym CPu to tak jak kolega wyzej mowi - wejdz do Biosu i daj default settings>save&quit i powinno byc ok :wink:

ps. na bank pendrive nie ma z tym nic wspolnego

Post Napisane: 2007-01-16, 13:42 Upload: 0.00 MB

bzdura - bullshit -> standartowy, dosyc czesty blad, niestety nie wiem jak go ominac ;) ale w sklepach wiedza... popytaj hehe
Skocz do: