Post Napisane: 2006-10-16, 00:49 Upload: 0.00 MB

Temat zalozylem glownie dla wlasnych korzysci..chcialbym zdobyc troche informacji na ten temat...

Czy polscy producenci muzyki elektronicznej moga na swoich produkcjach solidnie zarobic?

Kiedy Britney Spears wydaje album to cala rzesza ludzi stojacych za nia bierze sie za promocje...plyta idzie w swiat i sprzedaje sie w sporym nakladzie nawet pomimo tak powszechnego piractwa... (ktoremu oczywiscie mowimy stanowcze nie na FMF)

W Polsce owszem...pop...jakies Virgin czy tam takie inne Ich Troje..zarobek jest...

Kiedy natomiast polski "elektronik" tworzy kawalek to mozemy wysledzic go gdzies na jakims winylu...Do tego wydanym za granica...a w najlepszym ukladzie na jakiejs skladance...
Czy to napewno sa godziwe pieniadze (pominmy fakt, ze w Polsce 1500 zl to juz mocna wyplata)...a moze producenci zyja z grania w klubach jako DJ's, a produkcja to tak w ramach hobby?

Jesli ktos dysponuje jakimis informacjami na temat zarobkow to moze sie podzielic...a jesli ktos chce napisac jakas glupote...to niech sie nie krepuje...

Post Napisane: 2006-10-16, 01:30 Upload: 0.00 MB

Starcza na malego fiuta tfuu fiata - mowie z wlasnego przykladu...

chyba ze nagrywasz Hip Hop z osiedla... wtedy mozesz sobie kupic zloty lancuch i spiewac o szmulach, majac 40 lat jak Tede :)

Post Napisane: 2006-10-16, 15:10 Upload: 0.00 MB

Skippy napisał(a):
Jesli ktos dysponuje jakimis informacjami na temat zarobkow to moze sie podzielic...a jesli ktos chce napisac jakas glupote...to niech sie nie krepuje...

ja dysponuje takim info :mg: niepowiem od kogo mam i z jakiego labelu to :P ale za eurotrance produkcje w pl wydana na winylu ktory kosztuje 40zl do producenta leci 20zl :]
nalezy pamietac ze producenci zwykle maja orginalne oprogramowanie reasony itp i te inne za gruba kase (choc sa tez i tacy co niemaja ale wtedy chyba ryzykuja zaiksem - niejestem do konca pewny) no i wszelkiej masci sprzet studyjny tez kosztuje choc akurat w eurotrance naszym polskim to sie bez tego obchodza lol. no ale zwykle producenci to tez i dje wiec na wszelkiej masci dyskotekach graja i na tym zarabiaja a ich produkcje to promocja aby przyjsc do dyskoteki na liveset grany rpzez dja ale t okazdy wie :P

Post Napisane: 2006-10-16, 17:55 Upload: 0.00 MB

Szeryf napisał(a):
ja dysponuje takim info

nie hfal sie
Szeryf napisał(a):
niepowiem od kogo mam i z jakiego labelu to

pisze sie osobno (nie z czasownikami)
i nie nie powiem tylko muf ;x

jak juz TMEJ Team / SFAF bedzie slawny to podjade do Ledzin albo Gulu udzieli Ci informacji bo to blizej ;) ale pewnie wejsciowki na nasze wystepy bedziesz mial darmowe. W koncu wspierasz nas od poczatku bezinteresownie :P
Ale i tak wypad na Gorny Slask na pewno bedzie niejeden wiec ja Ci bede mogl conieco poopowiadac jak juz bede duzy, slawny, bogaty i madry :)

Skippy napisał(a):
a jesli ktos chce napisac jakas glupote...to niech sie nie krepuje...

To co napisalem wyzej to byla wlasnie ta glupota ;)
Pozdro ;)

Post Napisane: 2006-10-16, 19:38 Upload: 0.00 MB

chcesh miec kase mowie tak jak jest pewien gosc nie zdradze jestgo personali ani nawet nicka pod jakim sie ukrywa jako Dj's nawala za secik 600 zl ;) wiec moim zdaniem bardziej oplaca sie byc Dj'sem i producentem bo jako madafaka Dj zarobish na sprzet lepszy i wtedy bedziesh mogl nawalac promo podczas swoich setow i wtedy mozna miec farta i cie ktos zauwazy ;) pozdro

Post Napisane: 2006-10-16, 20:25 Upload: 0.00 MB

Dj Gulu napisał(a):
wtedy mozna miec farta i cie ktos zauwazy

Mnie czesto zauwazaja jak mam glosnego farta* w towarzystwie :D chociaz staram sie unikac i dobrze mi to wychodzi (unikanie takich sytuacji)
A najlepszy to ziomek ode mnie z klasy co nawet na sprawdzianach glosno sie nie krepuje i wali hardkorowo xD dzisiaj siedzial w ostatniej lawce na kartkowce, ja w pierwszej :D Nie dosc, ze cala klasa uslyszala (cisza byla) to wszyscy czuli :D Wiec majac dobre farty na pewno mozna zostac zauwazonym xD
Pozdro ;)

fart* - z angielskiego bak, pierdziec, pierdniecie, bzdzic, smrodzic

Post Napisane: 2006-10-16, 23:01 Upload: 0.00 MB

Cytuj:
podjade do Ledzin

To daj znac...wezne Cie do nas do baru na partyjke bilarda pozastolowego...
Cytuj:
jak juz TMEJ Team / SFAF bedzie slawny

No i po co ta gadka ze przyjedziesz? :P
Skocz do: