Post Napisane: 2006-07-30, 00:37 Upload: 0.00 MB

tribart napisał(a):
hmmm... co kto lubi... moze i tost ma racje ze trance to jest muzyka ze idzie przy Niej zasnac ale to jest w Niej najpiekiniejsze zeby sie zrelaksowac i sluchac... ta muzyka nie atakuje uszu jak hardstyle... w HS nie ma dla mnie nic poza lupaniem...

ale poza tym mozna sie sprzeczac w nieskonczonosc...

ktos lubi trance, ktos lubi HS - dla mnie jedynie w hs przypomina baardzo dance czy dance-core pod tym wzgledem ze jest baardzo "schematyczny" i powtarzalny... te same sample, ryki i okrzyki... jeden bas, jeden lead i jeden synth.. nawet kicki te same... (albo na zle utwory trafialem)

Dokladnie :P tak samo mysle :] np muza z Qlimax-u to dla mnie tylkosamo umpa....umpa i w kolko to samo :D Ale kazdy m ainny gust :!:
pozdr :]

[url]http://img517.imageshack.us/img517/2325/dsc02537400x400.jpg[/url]

Post Napisane: 2006-07-31, 00:45 Upload: 0.00 MB

Hardstyle. hardcore i pochodne... Nawet dla mnie, zawzietego sluchacza rapu/hh, raggamuffin i nu-metalu jest... Po prostu mi sie podoba :D A to czy hardstyle i podobne zanikna, zalezy nie tylko od sluchaczy, ale takze producentow/djow.
Jesli oni beda non stop posylac w swiat podobne kawalki, w koncu sie to znudzi...

Btw np. dla mnie trance jest... Uh, nie trawie :P

Post Napisane: 2006-07-31, 02:42 Upload: 0.00 MB

ll napisał(a):
Hardstyle. hardcore i pochodne...

Harcore, to w ogole co innego niz hardstyle. Nie ma tam mocnego basu, a BPM jest powyzej 160. To popularna muzyka w latach 90-tych XXI wieku. Glownie w UK sie rozpowszechnila i stamtad na caly swiat. Prodigy, Scooter i wielu innych tworzyli muzyke w tym stylu. I nie ma ona nic w spolnego z ostra, hardstylowa sieka.
A tak btw - to lubie jej czasem posluchac. Wcale nie jest jakas prosta czy cos. A nawet jesli, to prostota tez moze byc dobra, czego harstyle jest najlepszy przykladem :)

Post Napisane: 2006-07-31, 10:14 Upload: 0.00 MB

;-) Nie napisalem, ze hardcore jest podobny, czy pochodzi od hardstyle'u ;-)
Sa to jedyne gatunki muzyki "Techno" ( :lol: ), ktorych w miare czesto slucham :)

Post Napisane: 2006-08-01, 07:42 Upload: 0.00 MB

Hardstyle hmmmm moim aniem to zalezy od gustu i od tzw. bani;D Mnie nie ciagnie ten styl muzyki, ale tez nie uwazam, ze jest zly.

Post Napisane: 2006-08-03, 22:19 Upload: 0.00 MB

Hard Style ujdzie w tlumie cjhodz trosze dla mnie to za malo taneczny styl :> poprostu zwykla napierdalanka :> :wink:

Post Napisane: 2006-08-03, 23:39 Upload: 0.00 MB

69 napisał(a):
ll napisał(a):
Hardstyle. hardcore i pochodne...

Harcore, to w ogole co innego niz hardstyle. Nie ma tam mocnego basu, a BPM jest powyzej 160. To popularna muzyka w latach 90-tych XXI wieku. Glownie w UK sie rozpowszechnila i stamtad na caly swiat. Prodigy, Scooter i wielu innych tworzyli muzyke w tym stylu. I nie ma ona nic w spolnego z ostra, hardstylowa sieka.

Dobry post...dziwi mnie to stawianie w jednej linii hardstyle i hardcore bo to z grubsza nieporozumienie..Owszem...hardstyle jest po czesci pochodna hardcore, ale w tym samym stosunku co M-Brother jest pochodna Bennassiego...

Wszystko fajnie...tylko z tymi przykladami chyba troszke nie wypal bo ani Prodigy ani Scooter nie byli reprezentantami tego gatunku...Scooter to raczej happy hardcore i okolice, a w swoim dorobku maja bodajze 3 typowo hardcorowe kawalki...
Z Prodigy dosc podobnie choc tu moj zakres wiedzy jest troszke mniejszy...

Co ciekawe wielu z tych tworcow muzyki hardcore lat dziewiecdziesiatych stanowi teraz czolowke hardstyle...

Post Napisane: 2006-08-04, 23:06 Upload: 0.00 MB

ja nieprzepadam za HS,jakos mnie nie rusza :P nie obserwoje co sie dzieje dzialo i bedzie dziac w HS,dal mnie bedzie to spoko nie bedzie to sie nic nie stanie.tyle :wink: pozdrawiam :wink:

Post Napisane: 2006-08-04, 23:35 Upload: 0.00 MB

Dla mnie Powli HS umiera ale Hardcore nadal kocham :) Hardcore coraz abrdziej sie rozwija kiedy HS stanol w miejscu :) pozdro

Post Napisane: 2006-08-05, 22:25 Upload: 0.00 MB

Moim zyciowym genre jest trance,
jednak jak trzeba to sie i cos z hardu zagra.
Hardstyle jest dosyc schematyczny i czesto z razacym w ucho basem.
Dodajac do tego szybkosc w granicach 150 - 160 bpm staje sie
dla mnie jednym wielkim grzmoceniem.Ale sa tacy co sobie ubiora czapeczki,biale rekawiczki.gwizdki i jazdaaa ...trzeba ich uszanowac :] ale mam nadzieje ,ze tacy zmadzrzeja i sieprzerzuca conajmniej na electro-house lub euro-trance.
Jesli chodzi o mnie to z przedrostkiem hard wybieram Hardtrance.
Potem moze jeszcze byc ewentualnie Hardcore ,ale z motywami i nie przesadzonym tempem.

Post Napisane: 2006-08-06, 16:25 Upload: 0.00 MB

Te ciagle lubudu staje sie czasami wkurzajace...mozna sluchac ale nie bez przerwy...najlepsza jak juz muza z qlimax'a :P

Post Napisane: 2006-08-28, 12:38 Upload: 0.00 MB

:D no to czesc tu nowy co ja mysle o hardstyle to wam powiem fajna muza idzie sie wyzyc poniewarz pomalu cala scena sie rozwija harstylowa gluwnie pochodzi z holandi itd i najlepsze kawalki z tego gatunku przynajmiej ja tak mysle to imprezy sensation black i qlimax som the beast pomalu widac ze do nas terz to dochodzi marzenie-zeby taki stadion jak qlimax powstal u nas z resztom sami wiecie :D

[ Dodano: Pon 28 Sie, 2006 11:43 ]
z resztom dodam jeszcze fajnego linkasa : http://qontrol.blog.onet.pl/ :!:

Post Napisane: 2006-08-28, 20:40 Upload: 0.00 MB

Skippy napisał(a):

Prodigy to nie jest zaden hardcore ani hardstyle ;/ to jest poprostu Breakbeat :). Takich pojec nie powinno sie mylic :)

A po tym co piszecie to wole Hardcore od Hardstyle :D
przyznam sie szczerze ze nie wiedzialem czym te gatunki sie roznia, dzieki za objasnienie

Post Napisane: 2006-08-29, 12:07 Upload: 0.00 MB

Uciex napisał(a):
Skippy napisał(a):

Prodigy to nie jest zaden hardcore ani hardstyle ;/ to jest poprostu Breakbeat :). Takich pojec nie powinno sie mylic :)

Heheh...no...Prodigy to nie hardcore, a juz napewno nie hardstyle, ale bezposrednio wywodzi sie z tamtych hardcorowych rejonow...
Out of space znajdziesz na niejednej kompilacji z Happy Hardcore...
Skocz do: